Het is belangrijk om een goede föhn te hebben die licht is. Hierdoor is het gebruiken van de föhn minder belastend voor de armen en polsen.
Personen met een beroep waar je veel moet staan hebben extra kans op spataderen. Dit kan worden voorkomen door meer gebruik te maken van bijvoorbeeld de kappersfiets.
Door gebruik te maken van de palm-palm-methode tijdens het knippen, ontlast je je handen, armen, schouders en rug tijdens het werken.
De optimale werkhoogte bij het knippen aan de pompstoel is tussen borst- en schouderhoogte.
Fysieke klachten komen voor in de kappersbranche, maar hoe kan dat eigenlijk?
De schaar is het meest gebruikte gereedschap van een kapper. Weet je zeker dat je de goede schaar gebruikt? Check het hier direct online!
Kappersgereedschap, waar moet het aan voldoen?
Om op een veilige en gezonde manier heb je de juiste schoenen nodig, maar wat zijn de juiste schoenen? Deze voldoen aan de volgende eisen.
Lees hier hoe je de ruimte in moet delen als ZZP'er
In de kapsalon zijn diverse attributen te vinden. Als kapper moet je de ruimte hebben om hier mee te werken. Lees hier alles over de indeling van je kapsalon.
Een kinderstoel is noodzakelijk als je vaktechnische handelingen verricht bij kinderen kleiner dan 115cm.Lees hier alles over de richtlijnen m.b.t. de kinderstoel.
Voldoet jouw stoel-wasbak-combinatie aan alle eisen? Lees hier alles over de eisen aan de stoel-wasbak-combinatie en doe de check!
De werkplek van een kapper moet aan diverse eisen voldoen. Wat deze eisen zijn en wat je er aan kunt doen lees je in dit artikel!
Een kinderstoel is noodzakelijk als je vaktechnische handelingen verricht bij kinderen kleiner dan 115cm.Lees hier alles over de richtlijnen m.b.t. de kinderstoel.
Goede verlichting is belangrijk op de werkplek van een kapper. Waar moet je rekening mee houden op het gebied van verlichting? Lees het in dit artikel!
In veel kapsalons wordt gewerkt met de pompstoel. De pompstoel is een stoel waarvan de zithoogte eenvoudig verstelbaar is. Check hier of jouw pompstoel voldoet:
De temperatuur op de werkplek mag niet schadelijk zijn voor je gezondheid. Lees alles over de richtlijnen met betrekking tot de temperatuur binnen de kapsalon
Waar moet je op letten bij het gebruik van de kappersfiets? Lees alles over kappersfietsen en het gebruik ervan in dit artikel.
Voldoet jouw productbereidingsruimte voor het mengen en bereiden van producten? Controleer het met deze handige checklist.
Frisse lucht is een schone zaak! Hoe zorg je ervoor dat de luchtkwaliteit op je werkplek goed is? Lees alles over ventilatie in dit artikel!
Allergene belasting – veilig werken in de kappersbranche
Lees hier alles wat je moet weten over werken met handschoenen.
Handelingen die onder nat werk vallen, zijn veel voorkomende handelingen in de kapsalon. Lees hier alles over de do’s en dont’s met betrekking tot nat werk.
Als kapper zul je regelmatig iemands haren moeten permanenten. Maar hoe doe je dit veilig? Lees alles over veilig permanenten in dit artikel!
als kapper zul je regelmatig iemands haren moeten blonderen. Maar hoe doe je dit veilig? Lees alles over veilig blonderen in dit artikel!
Als kapper werk je veel met haarspray en haarlak. Houd rekening met de volgende zaken bij het gebruik en opbergen van haarlak en haarspray.
Als kapper zul je regelmatig iemands haren moeten kleuren. Maar hoe doe je dit veilig? Lees alles over veilig kleuren in dit artikel!
Als leverancier kun je je klanten goed advies geven voor bijvoorbeeld de inrichting van de salon. Lees hier hoe het moet.
In deze gids vind je alles over hoe jij als werknemer op een veilige en gezonde manier kunt werken.
In deze gids staat alles over veilig en gezond werken voor werkgevers.
Alle voorschriften en tips voor veilig en gezond werken in de kappersbranche.
Agressie, geweld en intimidatie. Lees hier wat je moet doen als je er mee te maken krijgt.
De werkgever moet rekening houden met vrouwen die zwanger zijn of net moeder zijn De werknemer blijft zoveel mogelijk zijn of haar eigen werk doen.
Lees hier wat je moet doen als ZZP'er als je te maken krijgt met discriminatie.
Pesten komt voor, ook bij ZZP'ers. Lees hier wat je er tegen kunt doen.
Als kapper heb je recht op 10 minuten pauze na circa 2 uren werk en op een aaneengesloten middagpauze van een half uur.
De werkgever moet de werknemer informeren en voorlichten over de wet- en regelgeving op gebied van veilig en gezond werken. Lees er alles over in dit artikel
Werkdruk kan verschillende oorzaken hebben. Het is de taak van je werkgever om met maatregelen de werkdruk op het werk tegen te gaan.
Als kapper moet je regelmatig van taak wisselen. Het is belangrijk om tenminste ieder uur 5 minuten van taak te wisselen.
Agressie, geweld en intimidatie zijn zaken die kunnen voorkomen tijdens je werkzaamheden als kapper. Lees hier hoe je hier het beste mee om komt gaan.
Gepest worden wil niemand, maar toch komt het regelmatig voor. Lees in dit artikel wat jij er tegen kunt doen. Werkgevers zijn verplicht tot maatregelen tegen pesten.
Werkgevers zijn verplicht om maatregelen te nemen om discriminatie te voorkomen en tegen te gaan. Lees hier alles over deze maatregelen.
Bepaalde factoren in het werk kunnen werkstress veroorzaken. Werknemers moeten voorlichting krijgen over de risico’s en de maatregelen.