Verschijnselen die jouw fijne werkplek negatief beïnvloeden

23 september 2022

Ben jij de laatste tijd niet op je gemak in de kapsalon? Door collega’s die te dichtbij komen of nare opmerkingen naar je hoofd slingeren? Of klanten die je agressief benaderen? In deze gaan wij in op agressie, seksuele intimidatie en discriminatie. Wat houden deze verschijnselen daadwerkelijk in en hoe ga je ermee om?

Kapperseczeem; alles wat jij hierover moet weten!

21 september 2022

Kapperseczeem is een veel voorkomend verschijnsel in de kappersbranche. Iedere kapper heeft een relatief grote kans om eczeemklachten aan de handen te ontwikkelen. Een groot gedeelte van alle kapsters en kappers hebben hier regelmatig last van. Het is vaak een reden waarom men stopt met knippen. In deze blog praten wij jou bij over dit verschijnsel en delen wij tips om kapperseczeem te voorkomen.

Healthy Hairdresser webinar 3: voorkom langdurig stress, agressie of intimidatie in de salon.

20 september 2022

Healthy Hairdresser webinar 3: voorkom langdurig stress, agressie of intimidatie in de salon.

Kapsel trends voor mannen!

14 september 2022

De middenscheiding en het matje bij mannen zijn weer terug van weggeweest! In deze blog delen wij de huidige kapsel trends voor mannen genaamd de middenscheiding en het matje. We geven je tips en tricks voor het creëren van deze kapsels, zodat jij zorgt voor tevreden klanten!

Vijf tips om uit je werkdip te komen!

08 september 2022

De vakantie is voorbij en het is weer tijd om het normale leven op te pakken. Dit betekent voor jou dat je weer terugkeert in de kapsalon en weer een dag vol knipafspraken hebt. Merk jij dat de eerste weken je zwaar vallen door een gebrek aan motivatie, lastige klanten of collega’s die veel van je vragen? Om jou uit deze werkdip te halen hebben wij een aantal handige tips!

Test of jij een healthy hairdresser bent!

25 augustus 2022

Er is niks belangrijker dan jouw veiligheid en gezondheid binnen de kappersbranche. Als je niet veilig en gezond te werk gaat, heeft dit nare gevolgen en die wil je niet! Veelvoorkomende gevolgen zijn kapperseczeem, rugklachten, burn-outs en nog veel meer. Veilig en gezond werken is daarom onmisbaar en belangrijk om bespreekbaar te maken. In onze zelftest kom jij erachter of jij veilig en gezond aan het werk bent. Benieuwd? De test duurt slechts 2 minuten en geeft een indicatie van jouw kennisniveau.

Hoe voorkom je spataderen?

18 augustus 2022

Jij als kapper bent vooral staand aan het werk. Hierdoor heb jij een verhoogd risico op klachten in jouw benen. In deze blog gaan we het hebben over spataderen. Dat het er niet fraai uit ziet is één ding, maar de grootste problemen zijn de fysieke klachten. Wij vertellen je alles wat je moet weten over spataderen.

The Healthy Hairdresser webinar 3: Begin goed, werk gezond

12 augustus 2022

Een interactieve en online sessie waarin wij je alles vertellen over de psychosociale arbeidsklachten. Hoe ga jij om teveel stress, te hoge werkdruk of met pesten, intimidatie en discriminatie op de werkvloer? En belangrijk, hoe kan je dit voorkomen? Als expert hebben we Dwight van Van den Vijver uitgenodigd en er is genoeg tijd om je vragen stellen. Ons doel? Ervoor zorgen dat iedereen zo veilig en gezond mogelijk werkt in de kappersbranche zodat jullie het vak nog jaren kunnen uitvoeren. Meld je nu aan!

Kapperseczeem voorkomen

31 juli 2022


Kapperseczeem komt vaak voor en is soms zelfs de oorzaak dat het niet meer mogelijk is om te werken. Sommige kappers hebben hierdoor zelfs besloten om te stoppen met het kappersvak. Maar wat is deze hardnekkige vorm van eczeem eigenlijk? Kapperseczeem zijn eczeem klachten die voornamelijk rond de handen ontstaan. Deze huidafwijking ontstaat doordat kappers veel met water en chemische stoffen werken. Het is een gevolg van een herhaalde irritatie aan de huid. Doordat deze irritatie vooral bij kappers voorkomt wordt het kapperseczeem genoemd.

Hoe ontstaat kapperseczeem?

Kapperseczeem is ee...