Tips voor zwangere kapsters

25 november 2021

Hoera, een baby op komst. Wat leuk en bijzonder! Nog even wachten en dan ga jij zeer waarschijnlijk met verlof. Tot die tijd zijn er nog bepaalde regels en rechten die van toepassing zijn op zwangere kapsters. Dit om ervoor te zorgen dat jij gezond blijft werken. In deze blog leggen we je hier alles over uit.

Haarkleuren bij verschillende huidtypes

17 november 2021

Je zal het vaak genoeg horen van klanten. De vraag welke haarkleur je hen zou adviseren. Dit ligt allemaal aan wat voor type huid jouw klant heeft. In deze blog geven we jou een aantal tips hoe je de juiste haarkleur bij het type huid van je klant kan bepalen.

Winter is coming: weg met de droogte en pluis

11 november 2021

Het wordt steeds kouder en kouder. Een verandering in de temperatuur betekent ook een verandering in de verzorging van je haar. Want hoe zorg je er nou voor dat je geen droog en geen pluishaar krijgt? In deze blog geven wij jou tips die je aan je klant mee kan geven zodat zij ervoor kunnen zorgen dat zij hun haar goed beschermen tegen de kou!

Zo voorkom je kapperseczeem

04 november 2021

Als kapper ben je dagelijks aan het werk met schadelijke stoffen. Denk hierbij aan de producten die je gebruikt bij het wassen, kleuren, blonderen, permanenten en stylen van het haar van de klant. Al deze producten bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor je gezondheid, doordat je ze inademt of op je huid krijgt. Veel kappers denken dat het allemaal wel meevalt, maar dat is niet het geval.

Leukste trends voor het najaar

28 oktober 2021

Het is weer even wennen, warmere kleding, andere temperaturen, het is ├ęcht herfstig buiten. In deze blog delen wij de leukste haartrends voor het najaar, zodat jouw klanten helemaal met de tijd mee gaan.

Haarproducten van de drogist en de kapper, dit zijn de verschillen!

21 oktober 2021

De verzorging van het haar van je klant is erg belangrijk. Tijdens de knip- of verfbeurt, maar ook daarna als de klant weer thuis is. De juiste haardproducten zijn daarom van belang. In deze blog vertellen wij de verschillen tussen de haarproducten van de drogist en van de kapper, zodat jij jouw klant goed advies hierover kan geven.

Spataderen, zo kan je ze voorkomen

14 oktober 2021

Spataderen, is helaas iets wat veel voorkomt bij kappers. Wat er gebeurt is dat de kleppen in je aders niet goed werken. Dit is natuurlijk erg vervelend. In deze blog bespreken wij hoe je kan proberen om ze te voorkomen.

Hoe veilig en gezond werk jij?

07 oktober 2021

Veilig en gezond werken is een serieuze zaak. In onze zelftest kom je erachter of jij veilig en gezond aan het werk bent. Benieuwd? Doe nu de test!

Zes tips voor veilig kleuren

30 september 2021

Van een nieuw kleurtje in het haar worden jouw klanten ontzettend blij! Maar om ervoor te zorgen dat je dit op een veilige manier kan doen, hebben wij in deze nieuwe blog een aantal tips op een rijtje gezet om veilig te kleuren.