Kapperseczeem, wat is het en hoe krijg je het?

21 januari 2022

In deze blog zoomen we wat meer in op de beroepsziektekapperseczeem onder kappers. Het is nog weleens een onderwerp wat snel wordt vermeden. Het is natuurlijk ook allesbehalve fijn, maar het is wel belangrijk om het bespreekbaar te maken.

Herken jij de signalen van stress bij jezelf?

13 januari 2022

Stress is een veel voorkomend iets. Een beetje druk of stress op de werkvloer kan niet altijd kwaad, het kan zelfs zo zijn dat je dit als prettig ervaart. Wanneer de mate van druk en stress te hoog wordt, wordt het een ander verhaal. In deze blog leggen wij jullie door middel van een video uit, hoe je de signalen van stress bij jezelf op de werkvloer kan herkennen en wat je er tegen kan doen.

Mannen: wat te doen met die lange haren?

10 januari 2022

Het is deze periode wat lastiger om je haar goed in model te houden, want het blijft maar door groeien. In deze blog komen een aantal tips naar voren wat te doen met de lange manen.

Hoe bescherm je je haar tijdens deze koude winterdagen?

30 december 2021

De kou heeft veel effect op hoe je haar zit, maar ook de gezondheid van je haar. Daarom is het belangrijk om hier goed je aandacht aan te besteden. In deze blog hebben wij een aantal tips voor je, waarmee je haar geen blijvende schade zal hebben door de kou.

Ben jij een Healthy Hairdresser?

23 december 2021

Test nu of jij een Healthy Hairdresser bent! Het kost slechts 2 minuten van jouw tijd. Dus waar wacht je nog op?

Zo bepaal jij het type krul van jouw klant!

17 december 2021

Heeft jouw klant een mooie bos met krullen? Maar weet hij/zij niet meer wat ze ermee moeten? Dan kan jij te hulp schieten! Bepaal welk type krul jouw klant heeft. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende krultypes.

Ben jij een duurzame Healthy Hairdresser?

09 december 2021

Tegenwoordig kan niemand er meer omheen, duurzaamheid is een ontzettend belangrijk thema in onze maatschappij. Het is niet meer de vraag of je er iets aan doet, maar het is meer de vraag wat je eraan doet. In deze blog geven wij een aantal tips, met kleine aanpassingen, waarmee jij je steentje kan bijdragen aan een betere wereld.

Is het kammen of borstelen van nat haar nou werkelijk zo slecht?

02 december 2021

In de wandelgangen heb je er vast wel een iets over gehoord: haren kammen of borstelen als het nat is, is slecht voor je haar. Maar is dit wel echt zo? In deze blog hebben wij het antwoord voor je. Zo kan jij jouw klant hier goed advies over geven!

Tips voor zwangere kapsters

25 november 2021

Hoera, een baby op komst. Wat leuk en bijzonder! Nog even wachten en dan ga jij zeer waarschijnlijk met verlof. Tot die tijd zijn er nog bepaalde regels en rechten die van toepassing zijn op zwangere kapsters. Dit om ervoor te zorgen dat jij gezond blijft werken. In deze blog leggen we je hier alles over uit.