Veilig en gezond werken binnen het onderwijs

21 september 2023

Ontdek dé centrale plek met alle informatie over de veilig en gezond werken regels in de kappersbranche, speciaal voor het onderwijs.

De trendy haartrends voor mannen op dit moment

14 september 2023

Mannen zijn steeds avontuurlijker geworden als het gaat om hun kapsels, en er zijn talloze trends die dit jaar de toon zetten. Als kapper is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze trends en te weten hoe je ze kunt realiseren voor je klanten. Hier is een overzicht van enkele van de meest opvallende haartrends voor mannen en hoe je ze kunt realiseren:

Hittebestendig haar door middel van een heatprotector

07 september 2023

Als kapper creëer je prachtige kapsels, waarbij vaak een warme stylingtool wordt gebruikt. Dit gaat ten koste van het haar. De hete stylingtools zorgen voor uitdroging en beschadiging van het haar. Door gebruik te maken van een heat protector wordt dit voorkomen. In deze blogs leggen we je dit graag uit, zodat jij dit met jouw klant kan delen.

Do’s en don’ts op de werkvloer!

31 augustus 2023

Als kapper weet jij als geen ander dat het werk in de kapperswereld het nodige van je lichaam vraagt. Rug-, nek- en schouderklachten komen veel voor onder kappers. Het goede nieuws is dat deze klachten zijn te voorkomen met het toepassen van de juiste tips en tricks tijdens je werkdag. In deze blog bespreken wij daarom de do’s en dont’s die ervoor zorgen dat jij pijnloos en met nóg meer plezier het mooiste beroep kan uitoefenen!

Zorg voor de beste inrichting van je kapsalon met deze tips!

24 augustus 2023

Heb jij de grote wens om een eigen kapsalon te beginnen? Of ben jij momenteel zzp’er in de kapperswereld? Dan is een juiste inrichting van je kapsalon onmisbaar om verschillende redenen. Zo heeft de inrichting invloed op de sfeer die klanten ervaren in de kapsalon. Daarnaast is het ook van belang voor jouw werkgemak. In deze blog bespreken wij daarom verschillende tips, zodat jij zorgt voor de beste inrichting van jouw kapsalon!

Wat te doen met bellende klanten?

17 augustus 2023

De telefoon speelt een grote rol in ons leven en dit zal jij vast ook merken bij jouw klanten. Waar een belletje plegen tijdens de afspraak bij de kapper voor de klant kan voelen als de normaalste zaak van de wereld, kan dit bij jou de nodige ergernissen oproepen. Niet alleen kan dit bij jou zorgen voor irritaties ook andere klanten in de kapsalon kunnen er last van hebben. Weet jij niet wat jij hiermee moet? Lees dan snel verder in deze blog bespreken wij een aantal opties die jij kan toepassen!

De onmisbare palm-palm-methode in de kapperswereld!

09 augustus 2023

Veel kappers hebben na een werkdag last van een vermoeide rug, nekklachten of pijn in de armen. Dit is zeker niet de bedoeling, want dit staat je werkgeluk flink in de weg. Het te lang aannemen van één bepaalde houding is vaak de oorzaak van deze klachten. Om deze reden is het daarom ontzettend belangrijk dat jij je bewust bent van je werkhouding. De palm-palm-methode kan jou hier bij helpen. In deze blog vertellen wij jou meer over deze methode!

Verlichting op de werkplek

03 augustus 2023

Als kapper is het essentieel om in een goed verlichte omgeving te werken om de beste resultaten te bereiken. Wanneer er te fel licht schijnt op het kapsel van de klant, kan de klant een vertekend beeld krijgen van het eindresultaat als het gaat om kleuren. In deze blog lees je welke verlichting geschikt is.

De noodzaak van pauze nemen!

27 juli 2023

Het kappersvak is een fysiek intensieve baan en vraagt het nodige van jou zelf en jouw lichaam. Het nemen van een pauze is dan ook zeer belangrijk. Lees in deze blog de voordelen waarom jij pauze moet nemen tijdens je werk door!