Spataderen, zo kan je ze voorkomen

14 oktober 2021

Spataderen, is helaas iets wat veel voorkomt bij kappers. Wat er gebeurt is dat de kleppen in je aders niet goed werken. Dit is natuurlijk erg vervelend. In deze blog bespreken wij hoe je kan proberen om ze te voorkomen.

Hoe veilig en gezond werk jij?

07 oktober 2021

Veilig en gezond werken is een serieuze zaak. In onze zelftest kom je erachter of jij veilig en gezond aan het werk bent. Benieuwd? Doe nu de test!

Zes tips voor veilig kleuren

30 september 2021

Van een nieuw kleurtje in het haar worden jouw klanten ontzettend blij! Maar om ervoor te zorgen dat je dit op een veilige manier kan doen, hebben wij in deze nieuwe blog een aantal tips op een rijtje gezet om veilig te kleuren.

Hoe zorg je voor een veilige werkomgeving

23 september 2021

Een veilige werkomgeving is voor iedereen van belang! Voor je klanten, je collega’s, maar vooral ook voor jezelf. Een veilige werkomgeving bestaat uit verschillende elementen. In deze blog vertellen wij je meer hierover.

Pesten op de werkvloer, hoe ga je hiermee om?

15 september 2021

Helaas komt pesten nog te vaak voor. Niemand wil gepest worden en aan het voorkomen hiervan kan iedereen bijdragen. Heb je het gevoel dat jij buitengesloten of gepest wordt? Wij geven graag een aantal tips over hoe jij hiermee kan omgaan.

De hipste hoeden en petten voor mannen!

09 september 2021

Last van een bad hair day, die hebben we allemaal weleens. Misschien tijdens de coronatijd wat meer. Toch komt deze wel vaak onverwachts! Wij geven je in deze blog een aantal tips, over wat voor verschillende soorten hoeden en petten er zijn, zodat je precies weet wat je moet kiezen als die dag eenmaal is aangebroken.

Hoe onderhoud je gekleurd haar, wat adviseer je?

02 september 2021

Gekleurd haar moet blijven stralen en die mooie kleur behouden. Je wil natuurlijk niet dat dit dof wordt. Maar hoe zorg je er nou voor dat gekleurd haar zo lang mogelijk zijn mooie kleur blijft houden? Wij geven je tips waarmee je de klant kunt adviseren.


Tip 1. Was je haar niet te vaak

Deze tip geldt weliswaar ook voor niet-gekleurd haar, maar des te belangrijker wanneer het haar gekleurd is: was het niet te vaak. Hoe vaker de lokken worden gewassen, hoe sneller de kleur vervaagt. Dat is zonde!

Tip 2. Gebruik de juiste verzorging

Adviseer producten die speciaal gemaakt zijn om gekleurd...

Zo houd je een baard mooi en gezond!

26 augustus 2021

Je zal er niet direct aan denken maar naast dat je een kapsel aandacht dient te geven dien je dit ook te doen bij een baard. Of het nou gaat om een stoppelbaardje, een volle baard of een sik, iedere baard verdient de nodige aandacht.

Wassen

Een van de belangrijkste redenen waarom je een baard goed moet verzorgen is hygiëne. Het is dan ook niet meer dan logisch om een baard dagelijks te wassen. Het wassen van een baard doe je gewoon met water en hierbij kun je af en toe een baardshampoo of een baardzeep gebruiken. Strijk een kleine hoeveelheid baardolie over de baardharen na het wassen om ervoo...

Voorkom stress op de werkvloer

19 augustus 2021

Een beetje druk of stress op de werkvloer kan niet altijd kwaad. Het kan zelfs zijn dat je dit als prettig ervaart. En daarnaast, drukke tijden betekent vaak ook dat het goed gaat, toch? Wanneer de mate van stress en druk te hoog wordt, wordt het een ander verhaal. Dit kan uiteindelijk leiden tot verminderde kwaliteit van de dienstverlening, ziekte, verzuim in de vorm van overspannenheid, een burn-out, depressie of een posttraumatische stress stoornis. Dit wil je voorkomen! 


Wellicht helpen de volgende tips je wanneer je veel werkdruk ervaart:

  • Kijk eens naar de organisatie en plan...