De haartrends van dit moment!

01 juni 2023

De avonden worden langer, de zon begint weer te schijnen en de wintergarderobe kan worden omgewisseld voor de lentegarderobe. We bevinden ons momenteel midden in de lente. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe haartrends die op ons liggen te wachten! Benieuwd naar deze nieuwe haartrends? In de blog praten wij jou bij over de haartrends!

Brandrisico’s in de salon

25 mei 2023

Als kapper ligt de focus op het creëren van de gewenste kapsels en het leveren van de beste service aan klanten. Om dit veilig te kunnen blijven doen, is het van belang om rekening te houden met bepaalde regels wat betreft de brandveiligheidsmaatregelen.

Kleur veilig én gezond met deze 10 tips!

18 mei 2023

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het kappersvak zijn er een aantal regels voor veilig en gezond kleuren! Lees het in deze blog.

Belangrijke beschermingsmiddelen!

11 mei 2023

Als kapper ben je dagelijks bezig met het creëren van de mooiste kapsels en het tevreden houden van klanten. Je werkt met veel verschillende producten, hete styling tools en materialen. Dit kan zo zijn gevaren met zich meebrengen. In deze blog bespreken we het belang van het gebruiken van beschermingsmiddelen.

Handschoenen in het kappersvak. Wanneer gebruik je welke handschoenen?

05 mei 2023

Kapperseczeem is misschien wel de bekendste beroepsziekte bij kappers. Het is een ontstekingsreactie aan de huid door regelmatig contact met water en chemische producten zonder de juiste handschoenen te dragen. Gelukkig kan je dit voorkomen door te weten wanneer je welke handschoenen moet dragen. In deze blog vertellen we je hier meer over.

De hipste mannenkapsels van dit moment!

27 april 2023

In deze blog bespreken wij daarom de hipste mannenkapsels van dit moment, zodat jij helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Hierdoor kan jij mannelijke klanten van goed advies voorzien, zodat zij met een hip kapsel de kapsalon verlaten!

Alles wat je moet weten over de pompstoel

21 april 2023

De pompstoel is één van de attributen waar jij als kapper dagelijks gebruik van maakt en is dan ook onmisbaar bij het verrichten van jouw werkzaamheden. De pompstoel, waarvan de zithoogte eenvoudig traploos verstelbaar is, moet voor een juiste werkhouding aan een aantal eisen voldoen. In deze blog lees je deze eisen.

De reden waarom jij pauze moet nemen!

13 april 2023

Je agenda staat vol met knipbeurten, waardoor jij de hele werkdag in de weer bent en pauze nemen er vaak bij inschiet. Herken jij hierin? Dan is het tijd voor verandering. Het inplannen van pauzes heeft namelijk positieve invloed op talloze aspecten. In deze blog bespreken wij de voordelen die het nemen van pauzes voor jou als kapper met zich meebrengt!

Voorkomen is beter dan genezen!

07 april 2023

Het kappersvak is helaas geen beroep zonder risico tot fysieke klachten. Klachten aan de rug, armen, nek en schouders komen regelmatig voor bij kappers. Het is daarom ontzettend belangrijk dat kappers in opleiding alles leren op het gebied van veilig en gezond werken in de kapsalon. Wij hebben een speciale pagina ingericht voor het onderwijs. Bekijk onze pagina!