Zon, zee en strand… Wat adviseer je de klant?

22 juli 2021

Dat de zon schadelijk kan zijn voor je huid is waarschijnlijk voor iedereen wel bekend. Maar wist jij dat het ook erg belangrijk is om je haar extra aandacht te geven tijdens de zomermaanden? Vertrek je naar een zonnige vakantiebestemming? Neem dan de volgende tips even door zodat je goed weet welk advies je je klant kan geven.

Hoedje op

Kies ervoor om een sjaal, pet of hoed op te zetten wanneer je de zon in gaat. Hiermee bescherm je niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid. Daarnaast zal een hoofddeksel ervoor zorgen dat je minder kans hebt op een zonnesteek. Win-win dus!

UV bescherming

Heb...

Hoe werk je veilig en gezond in de salon?

19 juli 2021

Prettig werken wil natuurlijk iedere kapper. Om een veilige en gezond werkplek te creëren is het goed om na te denken hoe een salon juist is ingericht en waar je allemaal aan moet denken. Wij geven je wat tips!

Praktische productbereidingsruimte

Zorg voor een praktische productbereidingsruimte waar je producten kan bereiden zoals kleuringen. Denk eraan dat je niet-stuivende middelen gebruikt die in een gesloten doseer- en mengsysteem zitten en draag altijd handschoenen.

Handschoenen

Over handschoenen gesproken. Draag de juiste handschoenen voor het soort werk. Welke je precies moet dragen bij ...

Trending: dé korte zomerse dameskapsels voor deze zomer

02 juli 2021

De temperaturen lopen op, de zon schijnt en we zitten volop in de zomer. Dat betekent tijd voor een nieuwe zomer coupe! Zet de schaar in de lokken en adviseer om voor een hip korte coupe te gaan. Wij inspireren je met de leukste haartrends voor deze zomer.

Big Chop

Go wild, ga voor een big een chop en haal een groot stuk van het haar eraf. Een heerlijk fris kapsel voor tijdens de hete zomerdagen. Daarnaast heeft het ook andere voordelen. Het is namelijk ook erg goed voor de hoofdhuid om al het haar er eens af te halen. Een frisse start voor gezonde haren!

 Hoekige bob

Iedere kapster kent de k...

Draag jij al de juiste schoenen?

25 juni 2021

Schoenen, we dragen ze allemaal! Voordat je aan de slag gaat is het van belang dat je nadenkt welke schoenen je het beste aantrekt in de salon. Wij leggen je uit waar je op moet letten.

Knip jij al volgens de palm-palm methode?

18 juni 2021

Werken met fysieke overbelasting: weg ermee! Het is daarom juist zo belangrijk de juiste werkhouding aan te nemen tijdens het werken. De Palm-palm-methode kan daarbij helpen.

Mannen kapsels door de jaren heen

11 juni 2021

Vanaf de jaren vijftig zijn kapsels van mannen blijven veranderen. Wij nemen je mee terug in de tijd.

Hoe herstel je beschadigd haar?

04 juni 2021

Beschadigd haar is erg vervelend ! In deze blog geven wij een aantal tips hoe je je klant kan helpen om beschadigd haar te herstellen!

Hoe voorkom je agressie en geweld tijdens je werk?

28 mei 2021

Hoe voorkom je agressie en geweld tijdens je werk?

Hoe creëer je in de salon de optimale beleving voor de klant?

20 mei 2021

Klantbeleving is door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Naast dat je je kunt onderscheiden op het gebied van de beste prijs kun je je ook extra klanten binnen krijgen door een goede klantbeleving. Wist je dat klanten bereid zijn meer uit te geven wanneer zij een positieve ervaring hebben? We geven je hieronder graag een aantal tips om je klantbeleving te verbeteren!