Tips voor je haar met koud weer!

De winter staat voor de deur! Hoe kun je voorkomen dat je haar droog en pluizig wordt? Lees het in deze blog!

De Kapperspoli heeft een nieuw adres

Het werkleven van een kapper is niet altijd even veilig en gezond. De Kapperspoli staat voor je klaar! Goed om te weten is dat de Kapperspoli een nieuw adres heeft. De nieuwe locatie is gevestigd in Rijnstate Elst, adres: Stationsplein 2, 6662 NC Elst.

De nieuwe curling techniek!

Het is al langer bekend dat je krullen anders moet knippen dan stijl haar om de krul goed tot zijn recht te laten komen. Er zijn verschillende technieken om krullend haar te knippen en er komen steeds nieuwe bij. In deze blog lichten wij een nieuwere techniek uit.

Welke vitamine behoefte heeft jouw haar?

De herfst en winter komen er weer aan en vaak heb je deze periode een vitamine tekort. De vitamines hebben niet alleen effect op je gezondheid maar ook op je haar. Hieronder hebben wij de vitamines op een rijtje gezet die het best zijn voor je haar. Geef je klanten deze tips mee om met goed en gezond haar de herfst en winter door te komen.

Veilig en gezond werken binnen het onderwijs

Ontdek dé centrale plek met alle informatie over de veilig en gezond werken regels in de kappersbranche, speciaal voor het onderwijs.

De trendy haartrends voor mannen op dit moment

Mannen zijn steeds avontuurlijker geworden als het gaat om hun kapsels, en er zijn talloze trends die dit jaar de toon zetten. Als kapper is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze trends en te weten hoe je ze kunt realiseren voor je klanten. Hier is een overzicht van enkele van de meest opvallende haartrends voor mannen en hoe je ze kunt realiseren:

Hittebestendig haar door middel van een heatprotector

Als kapper creëer je prachtige kapsels, waarbij vaak een warme stylingtool wordt gebruikt. Dit gaat ten koste van het haar. De hete stylingtools zorgen voor uitdroging en beschadiging van het haar. Door gebruik te maken van een heat protector wordt dit voorkomen. In deze blogs leggen we je dit graag uit, zodat jij dit met jouw klant kan delen.

Do’s en don’ts op de werkvloer!

Als kapper weet jij als geen ander dat het werk in de kapperswereld het nodige van je lichaam vraagt. Rug-, nek- en schouderklachten komen veel voor onder kappers. Het goede nieuws is dat deze klachten zijn te voorkomen met het toepassen van de juiste tips en tricks tijdens je werkdag. In deze blog bespreken wij daarom de do’s en dont’s die ervoor zorgen dat jij pijnloos en met nóg meer plezier het mooiste beroep kan uitoefenen!

Zorg voor de beste inrichting van je kapsalon met deze tips!

Heb jij de grote wens om een eigen kapsalon te beginnen? Of ben jij momenteel zzp’er in de kapperswereld? Dan is een juiste inrichting van je kapsalon onmisbaar om verschillende redenen. Zo heeft de inrichting invloed op de sfeer die klanten ervaren in de kapsalon. Daarnaast is het ook van belang voor jouw werkgemak. In deze blog bespreken wij daarom verschillende tips, zodat jij zorgt voor de beste inrichting van jouw kapsalon!