Alle blogs

Last van haaruitval?Ben je je haar aan het kammen, zit je borstel ineens helemaal vol met uitgevallen haar! Herken je dit voorbeeld? Dan heb jij waarschijnlijk last van haaruitval. In deze blog lees je er alles over; van de oorzaken van haaruitval tot de oplossing om het te voorkomen.


Voordat je in paniek raakt:

Gemiddeld verliezen vrouwen zo’n 50 tot 120 haren per dag. Vind jij een klein bosje met haren terug in jouw borstel, is dit dus geen reden tot paniek! Het is volkomen normaal om tijdens het borstelen een aantal haren te verliezen. De haren die loslaten tijdens het kammen of drogen van het haar zijn de haren die klaar zijn met groeien. Op je hoofdhuid, in het haarzakje, staat dan allang weer een nieuwe haar klaar!


Net als je hond of kat

Heb jij of heeft jouw klant een huisdier? Dan valt het misschien wel op dat onze geliefde beestjes zo’n twee keer per jaar een periode hebben waarin zij meer vacht verliezen. Dit seizoensgebonden verlies van vacht noemen we ook we “de rui”. Vaak is dit rond de herfst, wanneer ze hun wintervacht krijgen en tijdens de lente, wanneer ze hun wintervacht omruilen voor een dunner jasje. Misschien gek om te lezen, maar ook mensen komen vaak in de rui tijdens deze periodes! Net als onze huisdieren, verliezen ook wij mensen gemiddeld meer haren tijdens deze periodes. Gelukkig krijgen we er altijd weer een hele mooie bos voor terug. Net als deze katten bijvoorbeeld! Schrik dus niet als je in de lente of herfst ineens meer haren dan normaal verliest.


Even achter de oren krabben

Denk jij dat je meer haar verliest dan de normale hoeveelheid en/of heb je last van kale plekken? Raadpleeg dan altijd je huisarts. Haaruitval dat geleidelijk steeds erger wordt en haren die dunner en brozer terugkomen kunnen de gevolgen van serieuze gezondheidsklachten zijn. De oorzaken van haaruitval kunnen verschillen van stress en medicijngebruik tot hormonale schommelingen en (erfelijke) ziektes. 


Wat kan je zelf doen tegen haaruitval?

Wil jij jouw haaruitval beperken? Let dan goed op je voeding! Voedsel waar veel ijzer in zit is goed voor o.a. je haren. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld vlees, noten, peulvruchten en gedroogd fruit. Ook kan het zo zijn dat je haar niet echt uitvalt, maar afbreekt. Ook dan zit je borstel vol met haren, maar zitten er geen haarzakjes aan. Wanneer dit gebeurt heb jij waarschijnlijk last van dun, beschadigd haar. In deze blog lees je alles over dun haar en hoe je het afbreken van je haren kan voorkomen.

Daarnaast is een goede verzorging van het haar natuurlijk ook heel belangrijk. Zo weten we allemaal dat gekleurd of geblondeerd haar wat extra verzorging nodig heeft. Ook de tools die jij gebruikt hebben invloed op de conditie van je haar. Een borstel gemaakt van natuurlijk haar glijdt makkelijker door je haren heen dan bijvoorbeeld een synthetische borstel en voorkomt zo haarbreuk. Ook doet een goede shampoo wonderen en is het een aanrader om na het wassen het haar nog even met lauwwarm water na te spoelen (zodat de haarschubben weer kunnen sluiten).
Nu weet je de oorzaken van haaruitval en wat je kan doen om haaruitval of haarbreuk te voorkomen. Zo kan jij je klanten adviseren wanneer ze zich naar jou wenden met vragen over haaruitval! In deze blog leggen we uit hoe jij glanzend haar krijgt en hoe je je haar dus gezond kan houden. 

Bronnen:

Redbookmag.com

stylecraze.com

hebjehaarweer.com   


Benieuwd of jij veilig werkt?