Alle blogs

Tips en tricks voor glanzend haarGlanzend mooi haar dat er gezond uit ziet en straalt in de zon. Dat willen we allemaal wel! In deze blog lees je de tips en tricks om aan klanten te geven, zodat zij ook na hun kappersbezoek kunnen genieten van glanzende lokken.


Een stukje theorie

Voordat we kunnen vertellen hoe je je haren glanzend krijgt is het eerst belangrijk om te weten waar haren uit bestaan. Het haar op je hoofd bestaat uit allemaal kleine schubben die op elkaar gestapeld zijn als dakpannen. Wanneer het haar droog is staan deze schubben helemaal open, wat leidt tot een doffe gloed. Maar als de schubben gesloten zijn krijg je net zulk glanzend haar als in shampooreclames! Omdat de schubben gesloten zijn weerkaatst het licht beter op het haar en glanst het dus harder.De tips en tricks

Een goede borstel

Een goede borstel breekt het haar niet af wanneer je het kamt.  Een borstel van natuurlijk haar of een tangle teezer glijden soepel door en haar en laten zo min mogelijk schade achter. Als je veel last hebt van klitten in je haar kan je het best van onder naar boven kammen. Zo breken je haren minder snel af! Ook is het aan te raden om je haren na het wassen pas te kammen wanneer het volledig droog is.


Shampoo

In deze blog legden we al het verschil uit tussen haarproducten uit de drogisterij en salon. Ook in de shampoos zitten behoorlijke verschillen. Zo zou shampoo van de drogisterij niet-oplosbare siliconen bevatten die het haar uitdrogen en zo dof maken. Ook zitten er agressieve sulfaten in drogisterij shampoo die het haar volledig strippen van vet, waardoor ook de goede oliën worden verwijderd. Ook dit zorgt voor droog en dus dof haar! Haarproducten uit de salon zijn zachter voor je haar en stript het niet van natuurlijke oliën waardoor mooi glanzend haar een stapje dichterbij komt!
Een extra tip: spoel je haar nog even na met lauwwarm water wanneer je klaar bent met douchen. Hierdoor gaan de haarschubben weer sluiten!


Even niet meer in het zwembad

Chloor is de grootste vijand van glanzende haren. Gebruik daarom na het zwemmen altijd een voedend masker of conditioner dat het vocht weer terugbrengt in je lokken.
Nu weet jij welke tips je de klant kan geven om ook na de kappersbehandeling glanzend haar te krijgen en te houden. Misschien heb je zelf ook wel iets aan deze tips gehad!Bronnen:

freepeople.com

Johnbeerens.com

Pinterest


Benieuwd of jij veilig werkt?