Alle blogs

Dun haar? De do’s op een rijtje!Niet iedereen heeft een volle bos haar met veel volume. Ook voor de mensen met dunner haar staan wij kappers klaar met de beste ideeën en tips. In deze blog zetten we ze nog even op een rijtje.


Het juiste model

Door dun haar in laagjes te knippen lijkt het voller. Door veel lichte laagjes geef je het haar beweging en voeg je vorm toe aan het haar. Het resultaat? Meer volume!

Highlights kunnen ook helpen het haar voller te laten lijken. Door lichtere plukjes af te wisselen met de natuurlijke haarkleur van de klant creëer je diepte. Je kunt bij lichtere haarkleuren ook lowlights toevoegen. Zo creëer je hetzelfde effect zonder het haar nog lichter te maken. De diepte zorgt voor het gewenste effect: meer volume in het haar! Kijk maar naar de onderstaande foto. Het model heeft naast highlights laagjes én krullen. Het haar lijkt super vol met veel volume.

 


De juiste middelen

Normale haarelastiekjes kunnen haarbreuk veroorzaken, vooral dunner haar is hier gevoelig voor. Als kapper wist jij dit natuurlijk allang, maar niet elke klant weet dit! Raad daarom de alternatieve opties aan voor elastiekjes: zachte scrunchies of invisibobbles (zie plaatje).


Dun haar vraagt om een andere behandeling na het wassen dan normaal haar. Dun haar kan makkelijker afbreken, helemaal als het nat is. Het natte haar van de klant droogwrijven is dan ook geen goed idee. Deppen en knijpen werkt het beste en is het minst schadelijk voor het haar.


Dun haar heeft producten nodig waardoor het voller lijkt. Droogshampoo en volumepoeder zijn zeer geschikt hiervoor. Ook krullen kunnen het haar voller laten lijken. Haarlak kan helpen het haar van de klant mooi in model te houden. Zorg wel dat je dit product veilig gebruikt. Weten hoe? Lees dan ook deze blog.
Nu weet wat je wél moet doen als je een klant met dun haar in de stoel hebt. Is alle kennis over dun haar weer opgefrist bij jou?
Bronnen:

Pinterest

Pinterest

Prime Mod

Pinterest


Benieuwd of jij veilig werkt?