Alle blogs

Hoe maak je een messy bun?Heb jij ’s morgens niet alle tijd van de wereld om er piccobello uit te zien en een mooie visgraatvlecht  te maken? Of heb je een enorme bad hair day en heb je geen idee hoe je dit op moet lossen? Kies dan voor de messy bun: een warrige knot op je hoofd die ervoor zorgt dat je er zowel casual als hip uitziet. Binnen vijf minuten zit jouw haar perfect! Maar hoe maak je de perfecte messy bun?

Hoewel een messy bun er misschien uitziet alsof je geen moeite hebt gedaan voor je kapsel, zit er toch echt een gebruiksaanwijzing aan. De messy bun is vooral heel geschikt voor halflang tot lang haar en het fijne is dat je er vrijwel geen tools voor nodig hebt. Dus laat jouw krultang, stijltang of föhn maar in de kast liggen!

 

Zo maak je een messy bun:

Goed om te weten: Voordat je begint met de messy bun is het belangrijk om te weten dat je de messy bun het makkelijkste en mooiste in model krijgt met haar dat niet net gewassen is met shampoo of een shampoobar . Heb je wel net je haar gewassen? Dan kun je je haar wat stugger en minder glad maken door een beetje beach spray (sea salt water spray) te gebruiken.  


Stap 1: Maak je haren in een knotje. Je kunt hiermee variëren van een hoge knot tot een lage knot of een knot die een beetje scheef zit. Gebruik hierbij geen borstel, maar gewoon je handen. Anders is het geen messy bun meer natuurlijk!

Stap 2: Haal twee delen aan de voorkant van je haar weer los uit de knot en dan kan het echte werk beginnen. 

Stap 3: Breng de linkerlok richting je knot en draai deze rechts om het knotje heen. Zet dit vervolgens vast met een schuifje en doe daarna hetzelfde met de rechterlok. Eventueel kun je wat andere schuifjes aanbrengen in je knot om deze extra stevig te maken. 

Stap 4: Een messy bun is pas echt een messy bun wanneer het lekker rommelig is. Zorg er dus voor dat je niet alles te strak vastmaakt. Trek hier en daar een paar plukjes los en jouw messy bun is klaar!

Stap 5: Wil je zeker weten dat jouw kapsel de hele dag zo blijft zitten? Spray er dan nog een beetje haarlak overheen.. 


Bron: 

Pinterest

Pinterest

Benieuwd of jij veilig werkt?