Alle blogs

Stappenplan: hoe maak je een faux visgraatvlecht?Een (faux) visgraatvlecht lijkt in eerste instantie een ingewikkelde vlecht, maar wanneer je het doorhebt valt het reuze mee. In deze blog vind je een stappenplan hoe je een faux visgraatvlecht bij een ander, of jouw klant bij zichzelf maakt. Handig!


Visgraatvlecht maken

Bron: Yet Another Beauty Site


Stap 1 t/m 5. Plukken verdelen en draaien.

Wil jouw klant een nette vlecht? Kam het haar dan eerst nog even door. Voor een speels effect is het aan te raden het haar met de handen te ‘kammen’. Is het haar nog pluizig? Dan is het aan te raden eerst een serum of olie in het haar aan te brengen. Maak vervolgens twee gelijke delen, met aan beide kanten twee gelijke plukken. Er ontstaan nu vier strengen.

Pak vervolgens twee plukken van de zijkant van het haar, draai deze (zie stap 1) en doe deze vervolgens samen in een elastiekje (zie stap 2). Draai de staart die nu ontstaan is vervolgens naar binnen (zie stap 3). Er ontstaat nu een draai die stopt boven het elastiekje (zie stap 4).
Maak twee extra plukken. Herhaal bovenstaande stappen (zie stap 5).

Stap 6.  Tijd om te starten met vlechten. 

Nu kun je beginnen met vlechten. Houd het haar verdeeld in de twee hiervoor gemaakte strengen en houd deze in het midden. Pak van de buitenkant een plukje om te starten met vlechten. Voor een fijne visgraatvlecht pak je klein plukje en voor een grove vlecht een wat dikkere. Sla het plukje die je gepakt hebt over de dichtstbijzijnde middelste pluk heen, naar de andere kant. Let op: hij mag dus niet over de andere middelste pluk heen. Trek het plukje aan en blijf hem vasthouden. Pak vervolgens een nieuw plukje van de andere kant en ga over het eerste plukje heen. Het eerste plukje kun je nu samenvoegen met de middelste pluk en het tweede plukje houd je nog vast, want daaroverheen gaat het volgende plukje weer. Dit herhaal je net zo lang, totdat jij (of jouw klant) vindt dat de vlecht lang genoeg is.

Tip: wil je de vlecht nog wat moeilijker maken? Draai elk plukje dan rond zoals je bij stap 1 hebt gedaan. Dit geeft een extra tof effect!

Stap 7. Je vindt de vlecht lang genoeg? 

De visgraatvlecht is nu bijna klaar! Maak hem goed vast met een elastiekje en spuit wat haarlak in, zodat de plukjes goed blijven zitten. Wil jouw klant een wat lossere vlecht? Pak dan een speldje en trek sommige plukjes rustig iets losser.

Veel succes! We zien graag foto's tegemoet via onze Instagram-pagina @healthyhairdresser, of via de hashtag #healthyhairdresser!

Bron:
Vlechten.net
Yetanotherbeautysite.com
Benieuwd of jij veilig werkt?