TERUG NAAR HET OVERZICHT

Houding

Wat is de palm palm methode?


Door gebruik te maken van de palm-palm-methode tijdens het knippen, ontlast je je handen, armen, schouders en rug tijdens het werken. Deze vaktechniek wordt met name gebruikt bij de coupevorming aan de voorzijde, zijkanten en achterzijde. De techniek is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden omdat het de belasting vermindert.

Hoe houd ik de schaar vast bij de palm-palm-methode?

Pak de schaar vast zoals je hem ook vast hebt bij het knippen. Denk er hierbij aan dat je je pink op de pinksteun legt. De voordelen van deze manier van het vasthouden van de schaar zijn:

  • ontlasting van de vingers
  • ontlasting van de hand
  • goede balans van de schaar

Hoe knip ik de voorpartij?

Je belast je polsen minimaal als je, je handen ligt kantelt bij het bot knippen. De palm-palm-techniek kan ook worden gebruikt bij het choppen. Leg dan de punt van de schaar op de ringvinger voor een goede stabiliteit.

Hoe knip ik de bovenpartij?

Let er op dat de klant zo laag mogelijk zit. Je knipt namelijk boven het hoofd van de klant, waardoor het mogelijk is dat je te hoog moet werken en je, je lichaam te veel belast. Je kunt ook het hoofd van de klant anders positioneren, maar dit kan oncomfortabel zijn voor de klant. Bij deze techniek moet je er op letten dat je armen niet boven de schouderlijn komen. Dit kan namelijk zeer belastend zijn voor je armen, polsen en handen.

Hoe knip ik de achterpartij?

Voor het knippen van de achterpartij is de palm-palm-methode zeer geschikt. Je kunt zowel in horizontale lijn, als verticale lijn knippen. Maak gebruik van de pinksteun voor een stabiele ligging van de schaar.

 

 

 

De Palm-palm-methode