Alle blogs

Winter is coming: weg met de droogte en pluis

11 november 2021

11 november 2021

Het wordt steeds kouder en kouder. Een verandering in de temperatuur betekent ook een verandering in de verzorging van je haar. Want hoe zorg je er nou voor dat je geen droog en geen pluishaar krijgt? In deze blog geven wij jou tips die je aan je klant mee kan geven zodat zij ervoor kunnen zorgen dat zij hun haar goed beschermen tegen de kou!


Föhn het haar goed droog

Föhn het haar goed droog na het douchen, op een lage temperatuur. Daarbij is het erg belangrijk om een verzorgend product te gebruiken. Daarnaast is met nat haar naar buiten gaan geen optie. Doe je dit wel? Dan loop je het risico dat je haar afbreekt. En niemand zit te wachten op een ice-queen kapsel, toch?


Gebruik een haarmasker, conditioner of serum

Doordat het kouder wordt gaan we ook weer graag binnen bij de verwarming zitten. Hoe lekker is dat! Maar dit is voor je haar minder goed. Door de droge lucht, droogt je haar uit en kan het gaan pluizen. Een haarmasker, conditioner of serum beschermt het haar tegen uitdroging en pluizen, dit is dus zeker een aanrader.


Douch niet te warm

Wie houdt er niet van? Een lekkere warme douche om de dag te starten of om de dag fijn af te sluiten. Alleen is een te hoge watertemperatuur niet goed voor je haar... Door het hete water, openen de haarschubben en hierdoor droogt het haar uit. Het haar probeert dan vocht uit de omgeving op te nemen en dit veroorzaakt pluis. Maak je geen zorgen, je hoeft echt niet koud te douchen, maar let erop dat je de temperatuur gewoon iets lager zet als je je haar wast.

 

Minimaal wassen

Bij droogte en kou in de winter is de kans groot dat de productie van talg op de hoofdhuid toeneemt. Hierdoor wordt het haar sneller vet. Was het haar liever niet vaker dan 2 tot 3 keer per week. Kijk ook goed naar welke shampoo je gebruikt. Bij droog haar, kies je bijvoorbeeld voor een voedende shampoo.


Daarnaast is het in de winter ook aan te raden om een fijne muts of ander hoofddeksel te dragen. Dit helpt tegen de droge en pluizige haarplukken.

Benieuwd of jij veilig werkt?