Alle blogs

Voldoet jouw kappersgereedschap nog?Je werkt elke dag met je eigen scharenset en handschoenen. Omdat dit zo vanzelfsprekend is, kan het zijn dat je vergeet te controleren of jouw kappersgereedschap nog wel aan de eisen voldoet! In deze blog vind je een checklist om te kijken of jouw gereedschap nog up-to-date is!De schaar

 • Je schaar heeft een (verwijderbare) pinksteun.
 • De 4 vingers van je hand liggen ongeveer op één lijn wanneer je de pinksteun gebruikt.
 • De scharen en messen zijn nikkelvrij of nikkelarm. Met nikkelarm bedoelen we dat een product maximaal 0,5 μg/cm 2/week aan nikkel of nikkelcomponenten afgeeft.
 • Controleer of je schaar nog scherp genoeg is door in een natte tissue te knippen. Lukt dit niet? Dan is de schaar te bot en moet hij worden geslepen.

Voor het knippen kun je het best een offset-schaar gebruiken. Door de positie van de ogen van de offset- schaar wordt de spanning op je handspieren verminderd. Zo wordt de kans op overbelasting kleiner!


Schoenen

 • Jouw schoenen hebben een platte zool met slijtvaste looplaag en antislip

Hoge hakken zien er natuurlijk fantastisch uit, maar met hoge hakken werken wordt ten zeerste afgeraden! Door hoge hakken te dragen vergroot je de kans op rugklachten. Draag daarom schoenen met een platte zool en een slijtvaste looplaag met antislip. Niet alleen zitten deze schoenen veel comfortabeler, ze voorkomen ook dat je uitglijdt op de werkvloer. Ook is het aan te raden naar een schoenen specialist te gaan. Zij kijken naar de stand van jouw voeten en weten precies welke schoenen het best bij jou passen. Sommige kappers hebben nog wat extra ondersteuning nodig, zij werken met speciale steunzolen om zo klachten te voorkomen. Kijk daarom goed naar wat jij nodig hebt om met een goede werkhouding te kunnen werken! Zo voorkom je fysieke klachten waardoor jij jouw favoriete vak nog lang kunt blijven uitoefenen.


Handschoenen

 • De handschoenen zijn aanwezig in verschillende soorten en maten, zodat iedereen een paar goed passende handschoenen kan gebruiken.
 • Handschoenen worden gebruikt tijdens het wassen van het haar, permanenten, kleuren en blonderen.
 • De handschoenen zijn poedervrij.
 • De handschoenen zijn vrij van rubberversnellers.
 • De handschoenen voor het wassen zijn PVC- handschoenen met een lange manchet (30 cm). Zo kan er minder makkelijk water in de handschoenen lopen
 • De handschoenen voor het permanenten, kleuren en blonderen zijn gemaakt van nitril.

Kijk voor de verschillende soorten rubberversnellers op deze pagina!
Wil jij naast je gereedschap ook controleren of de rest van de kapsalon aan alle eisen voldoet? Download dan de checklist! Of lees deze blog , hierin staan alle arbo- vereisten voor de inrichting van de kapsalon beschreven. Benieuwd of jij veilig werkt?