Alle blogs

Tips om een duurzame Healthy Hairdresser te worden!Met z’n allen gaan we voor een duurzame wereld. Ook jij als kapper of ondernemer kan hier een steentje aan bijdragen! In deze blog geven wij je een aantal tips, eenvoudige aanpassingen die een grote impact hebben op onze toekomst. 


Ken je producten

Het is goed om op de hoogte te zijn van de ingrediënten van de producten die jij gebruikt. Niet alle ingrediënten zijn namelijk goed voor het haar van jouw klant en jouw eigen huid. Producten waar meer natuurlijke ingrediënten inzitten zijn niet  alleen zachter voor het haar en de huid maar ook voor het milieu.


Gebruik niet meer dan wat je nodig hebt

Let erop dat je tijdens het gebruiken van tubes shampoo, conditioner of kleuring niet meer gebruikt dan wat je daadwerkelijk nodig hebt. Zo voorkom je verspilling van het product en scheelt het voor jou weer om sneller nieuwe producten aan te schaffen.


Maak van wassen geen gewoonte

Als jouw klant zijn/haar haar niet perse gewassen hoeft te worden kan je er ook voor kiezen om te kippen zonder te wassen. Hiermee bespaar je flink wat water!


Recycle haren

Zorg ervoor dat je een extra prullenbak hebt waarin jij haarresten kan opslaan. Deze haarresten kunnen opgehaald worden, waarna ze gerecycled worden. Zo wordt haar omgezet in grondstoffen en gaat er niets verloren.


Ga voor een duurzame inrichting

Bij de inrichting van je salon is het kiezen van tweedehands meubilair een duurzame keuze. Waarom nieuwe spullen kopen als andere spullen ook hun werk doen? Ben jij van plan om je salon te (her)inrichten? Klik dan hier voor meer informatie 


Gebruik herbruikbare verpakkingen

Let er bij de verkoop van haarproducten op dat de verpakkingen herbruikbaar zijn.  Op deze manier kunnen klanten, zodra de hun verpakking leeg is, terugkomen voor een refill.


Een laatste algemene tip! Maak een lijstje met alle producten/spullen die je gebruikt in de salon en bekijk of er duurzame alternatieven zijn. Samen gaan we voor een betere wereld! 

Benieuwd of jij veilig werkt?