Alle blogs

Girls met curlsHeeft jouw klant prachtig krul- of kroeshaar, maar weet je niet goed hoe je dit het beste kunt stylen? In deze blog lees je de tips en tricks.


1. De schaar er in!

Met gespleten punten kun je niet zoveel beginnen. Ook lijkt het haar veel pluiziger als je klant dode punten heeft. 

Het is daarom belangrijk dat je het haar van de klant eerst knipt. Hoe je dat veilig doet? Zie ook deze blog.

2. Wassen

Afhankelijk van je krullenkniptechniek, is het soms makkelijker om met nat haar te werken. Het haar is dan zwaarder en makkelijker in kleinere parten te verdelen. 

Zorg er wel voor dat je niet langer dan 30 minuten per uur nat werk doet en de juiste handschoenen draagt. Meer tips voor nat werk? Lees ook deze blog. 


3. Klitvrij

Het klittenvrij maken van krullend haar is een kunst op zich. De beste manier om krullend haar te kammen is van onder naar boven. Deze manier heeft meer resultaat en is comfortabeler voor de klant. Gebruik ook liever een kam met grote, wijde tanden in plaats van een borstel.


4. Vocht inbrengen!

Krullend haar of kroeshaar is van nature iets droger. Om het haar een boost te geven en zo pluis te voorkomen, kan je na het wassen een voedende conditioner of haarmasker aanbrengen. Ook kan je de klant aanbevelen dit thuis te gebruiken. 

Zo is het haar minder droog en minder ontembaar. Absolute win-winsituatie, want hier worden jij en je klant allebei blij van.Met behulp van deze tips en tricks kun jij weer verder! Welke klant met prachtige krullen ga jij als eerste helpen?


Bronnen:

good housekeeping

Pinterest

PinterestBenieuwd of jij veilig werkt?