Alle blogs

Een nieuwe kniptechniek in kappersland!
Haar van klanten knippen kan je op verschillende manieren doen. Zo hebben we het in een eerdere blog al gehad over de palm- palm methode. De meeste kappers zullen de schaar kiezen als favoriete gereedschap. Echter is het soms nodig de schaar even opzij te leggen en voor een ander middel te kiezen. Veel kappers denken dan aan een mesje, maar een tondeuse hebben we (nog) niet vaak gehoord.


De tondeuse

Voor mannen met korter haar is de tondeuse een geliefd gereedschap. Het haar wordt overal even kort en het is een snelle techniek met weinig kans dat er iets mis kan gaan. Voor een mooi patroontje in het haar wordt de tondeuse ook vaak gebruikt. Deze technieken zijn niet nieuw en worden al jaren gebruikt, voornamelijk bij mannenkapsels.


Nieuwe kniptechniek?

Het nieuwe aan deze kniptechniek is dat het nu ook gebruikt wordt om vrouwenhaar te knippen met de tondeuse. Deze kniptechniek wordt voornamelijk gebruikt om bobs en lange bobs (lobs) mee te knippen. Klinkt gek en dat is het ook wel een beetje. Je moet een hele vaste hand hebben om het geknipte haar op één lengte te krijgen, maar het resultaat mag er absoluut wezen!


Deze kniptechniek vraagt om veel oefening voordat je het vlekkeloos kan uitvoeren. Durf jij het aan om te knippen met een tondeuse?


Disclaimer: foto’s voldoen mogelijk niet aan de Arbo richtlijnen


Bronnen:

Pinterest

Pinterest

Pinterest
Benieuwd of jij veilig werkt?