Alle blogs

De perfect bob voor ieder gezicht in 4 stappenWe houden van de bob en dat zullen we waarschijnlijk altijd blijven doen. Vooral als-ie precies goed past bij het gezicht... Hoe knip je de perfecte bob in vier stappen? Je leest het in deze blog! 

Stap 1: Bepaal de gezichtsvorm

Zoals je in deze blog al hebt kunnen lezen is de gezichtsvorm bepalend voor het eindresultaat. Je kent het wel: een klant heeft een foto meegenomen van het kapsel dat zij graag wil, maar jij weet al… dit gaat ‘m niet worden. De eerste stap is dus om te bepalen of je klant een hartvormig, langwerpig, ovaal, diamantvormig, vierkant of rond gezicht heeft. Hoe, dat lees je hier!


Stap 2: Bepaal het haartype en de haardikte

Niet alleen de gezichtsvorm, maar ook het haartype maakt een enorm verschil voor de look. Wat mooi staat met golvend fijn haar, kan er heel anders uitzien met dikke stijle lokken. Weet met welk haartype je werkt! Ook de dikte is belangrijk. Hoe dikker het haar, hoe meer het einde/de onderkant van de bob opvalt. Dit gedeelte legt de nadruk op het gezicht. Als je het kapsel gebruikt om bepaalde delen van het gezicht minder op te laten vallen - bijvoorbeeld de kaaklijn - zorg dan dat de bob niet op deze plek eindigt.

Stap 3: Knip de perfecte bob

Nu je de gezichtsvorm, het haartype en de haardikte van je klant hebt bestudeerd, kun je de juiste bob uitkiezen en doen waar je goed in bent :)


Het gezicht van mijn klant is…

Hartvormig

Met brede kaken in verhouding tot de rest van het gezicht zal een lange bob (lob) het mooist staan. Helemaal als je klant stijl haar heeft! Dit neemt de aandacht weg van de scherpe kaaklijn. Zorg dat de onderkant van de bob veel volume heeft. Een korte bob zal de kaaklijn benadrukken.


Langwerpig 

Met stijl haar en een langwerpig gezicht is het aan te raden het kapsel niet té kort te knippen - dit legt nog meer nadruk op de lengte van het gezicht. Mocht je klant toch een bob willen, kies dan voor een lob (lange bob). Als je klant volumineus haar heeft van zichzelf, zullen de meeste bobs haar staan! 


Ovaal 

Fijn! Een ovaalgezicht kan alle bomstijlen kiezen, van kort tot lang, asymmetrisch of gelijk. Extra leuk om te experimenteren met lokken, een wavy look of asymmetrische bob. 


Diamantvormig

Als je klant een diamantvormig gezicht heeft, heb je het voor het kiezen! Deze klant zullen de meeste bobs mooi staan. Denk aan een asymmetrische of lange bob. Ook een bob met een pony zal het hier goed doen. Als je het breedste deel van het gezicht minder op wil laten vallen, is een bob aan te raden die vanaf de oren begint. 


Vierkant

De wangen, het voorhoofd en de kaak hebben dezelfde breedte. Daarom staat het mooi als je kiest voor een A-lijn bob, die achter kort is en langer doorloopt naar de voorkant. Met een langer vallende voorkant wordt de brede kaaklijn minder geaccentueerd.


Rond

In dit geval is het toverwoord: optisch. Met een asymmetrisch geknipte bob zorg je dat het gezicht er minder rond uitziet. Hoe korter de bob, hoe ronder het gezicht lijkt.


Stap 4: Style de bob 

Welke look vindt je het mooist? Een rechte bob kun je extra benadrukken door het haar te stijlen (vergeet niet om heat protector spray te gebruiken). Veel vrouwen die een bob willen zien een volumineuze, wavy look voor zich. Met salt spray en volumepoeder geef je het haar extra textuur. Bij klanten met stijl haar van zichzelf kun je het haar een beetje krullen. In elk geval geldt: haarlak om de look de fixeren! 

Benieuwd of jij veilig werkt?