Alle blogs

De perfecte kapsels voor elke gezichtsvormJe kent het wel: een klant heeft een vriendin gezien die haar nieuwe kapsel rockt. Ze besluit voor dezelfde look te gaan, maar aan haar gezichtsvorm te zien weet je bijna wel zeker dat het haar niet zal staan! Gezichtsvormen kunnen een kapsel maken of kraken. We hebben vandaag de beste kapsels voor elke gezichtsvorm op een rijtje gezet, zodat jij het beste advies aan je klanten kunt geven.

Eerst is het belangrijk om vast te stellen welke gezichtsvormen er allemaal zijn. Je hebt zes soorten gezichtsvormen.


Hartvormig gezicht

Half lang tot lang haar staat bij deze gezichtsvorm het beste. Adviseer je klant in ieder geval een kapsel dat onder de kaaklijn valt. Zorg voor meer volume aan de smalle kanten van het gezicht en een scheve lok of pony zal het kapsel ook goed doen. Is de klant toch nog op zoek naar dat kleine beetje extra? Ga dan voor krullen of slag in het haar. Hierdoor valt het kapsel aan de onderkant iets breder en lijkt het gezicht ovaler. Go for it!


Langvormig gezicht

Er zijn veel mogelijkheden voor deze gezichtsvorm. Zo zou een kort koppie deze klant geweldig staan! Het zorgt ervoor dat het gezicht minder lang lijkt. Durft je klant dat niet helemaal aan en houdt ze haar lokken liever een beetje langer? Ga dan voor een kapsel tot op de schouders of net eroverheen. En als ze het liever nog iets langer houdt, is er ook nog niks verloren: lange lokken staan ook prachtig! Vermijd dan wel midden scheidingen, korte laagjes en sluik haar. Dat zorgt ervoor dat het hoofd nog net even iets langer lijkt. Extra tip: adviseer een pony! Genoeg mogelijkheden om er top uit te zien.


Ovaal gezicht

Deze klant heeft een gezicht om jaloers op te worden, want eigenlijk is er niks wat zij niet kan hebben. Een korte coupe, half lang haar, lang haar én opgestoken kapsels staan bij deze gezichtsvorm allemaal goed. Om de mooie gezichtsvorm te behouden moet je losse plukken uit het gezicht vermijden, want het gezicht lijkt daardoor langer en bovendien wordt de blik en houding naar anderen opener als losse plukken vermeden worden. Verder kan deze klant alle kanten op. Lucky her!


Diamantvormig gezicht

Over geluksvogels gesproken, deze klant kan ook bijna alles hebben! Eigenlijk is deze gezichtsvorm een kruising tussen een ovaal gezicht en een hartvormig gezicht. Dit betekent dat het kapsel net als bij het hartvormige gezicht in ieder geval tot onder de kaaklijn moet vallen, maar langer mag natuurlijk ook! Creëer meer volume bij de smallere gedeelten van het gezicht, door bijvoorbeeld slag of krullen. Net als bij het ovale gezicht moet je losse plukken uit het gezicht vermijden om de mooie gezichtsvorm te behouden. Toch nog op zoek naar dat iets dat het kapsel afmaakt? Adviseer dan een pony!


Vierkant gezicht

Voor deze gezichtsvorm zijn half lange tot lange kapsels perfect! Met lang haar kun je veel kanten uit. Zo kun je laagjes knippen. Vooral korte laagjes creëren volume bovenop het hoofd, waardoor het gezicht smaller en langer lijkt. Langere lagen daarentegen laten het haar om het gezicht vallen, waardoor het gezicht juist wat ronder lijkt. Haar vast dragen alleen voor dagen waarop je geen tijd hebt? Geldt niet voor deze klant! Een hoge staart of knot doet dit gezicht krachtig overkomen. Zolang je korte kapsels en een pony vermijdt ziet deze klant er geweldig uit!


Rond gezicht

Is deze klant gezegend met een rond gezicht? Dan geldt ook voor haar: kies voor half lang tot lang haar. Net als bij een vierkant gezicht kan je daar alle kanten mee op. Een kort of rond geknipt kapsel zorgt ervoor dat het gezicht nog ronder lijkt, dus pas daarmee op. Om het gezicht langer te laten lijken kan je volume aan de bovenkant van het hoofd creëren of het haar in laagjes knippen. Vermijd dat oren te zien zijn, daardoor komt het ronde van het gezicht namelijk juist naar voren. Net als bij een vierkant gezicht is haar vast dragen is voor deze klant no issue, het staat haar prachtig!Met deze tips kun je je klanten tevreden de deur uit laten gaan met het juiste kapsel! Het enige wat je moet doen is bepalen welke gezichtsvorm je klant heeft ;). Natuurlijk blijft het wel de keuze van de klant of ze jouw advies opvolgen, maar aan jou zal het niet meer liggen!
Bronnen:

Fashionmio

De haarsite

Treatwell

haarwereld 

Luxy Hair

Benieuwd of jij veilig werkt?