Alle blogs

5 tips voor klanten met vet haar

29 oktober 2019

29 oktober 2019

We hebben allemaal wel eens van die weken waarop het lijkt alsof we ons haar elke dag  moeten wassen. Je haar lijkt dan sneller vet te worden dan normaal. Ook veel klanten hebben hier regelmatig last van en vragen dan de kapper om advies. Maar weet jij eigenlijk wel welke tips je de klant mee kunt geven over vet haar? Geen paniek, hier 5 tips op een rijtje.1. Niet te vaak wassen!

De enige manier om van vet haar af te komen, is door het te wassen. Maar de regel is: hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het vet wordt. Vertel de klant daarom dat het beter voor het haar en de hoofdhuid  is om niet elke dag het haar te wassen. Eens per twee dagen is vaak genoeg. Vertel de klant dat je begrijpt dat dit in het begin lastig is, maar dat ze na een tijdje verschil gaan zien.


2. Conditioner

Veel klanten weten niet dat je conditioner alleen in de puntjes van het haar moet gebruiken. Leg daarom aan de klant uit dat conditioner een voedende crème is, die een vochtboost aan het haar geeft. Dat is ook precies de reden waarom het haar snel vet wordt wanneer zij dit direct op de hoofdhuid gebruikt.   De punten van het haar hebben de meeste verzorging nodig, daarom moet de conditioner alleen daar het werk  doen.3. Goed uitspoelen!

Wanneer de klant niet  de tijd neemt om het haar goed te wassen of de shampoo niet grondig uitspoelt, blijven er restjes shampoo in het haar achter. Deze restjes zorgen er voor dat het haar sneller vet lijkt. Vertel de klant daarom dat ze het haar altijd goed moeten uitspoelen! Vooral de achterkant van het hoofd en de haarlijn bij het voorhoofd worden vaak vergeten.


4. Schone kussens

Deze tip klinkt een beetje gek, maar het  werkt echt! Als de klant van nature sneller vet haar heeft, kan het helpen om regelmatig het kussensloop te vervangen.  Op het kussensloop kunnen na een tijdje vetten uit je haar gaan ophopen, waar je vervolgens weer in slaapt ’s avonds. Niet heel fris en zeker niet goed als je je haar vetvrij wilt houden.


5. Afblijven!

Veel vrouwen hebben de neiging om hun haar uit het gezicht te halen met hun handen. Vaak doen ze dit onbewust. Door regelmatig met je vingers door je haar te gaan, laat je de vetten en viezigheid van je handen achter op je haar. Raadt de klant daarom aan om het haar vast te doen, of half vast. Zo hoeft de klant niet alsmaar haar haren uit haar gezicht te halen. Inspiratie nodig voor half-up kapsels? Zie dan ook deze blogNu weet jij welke tips je de klant kunt geven wanneer zij om advies vragen. Misschien wil je deze tips zelf ook wel uitproberen?


Bronnen:

Girlscene

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest 

Benieuwd of jij veilig werkt?