Alle blogs

2021 wordt jouw jaar! Inspiratie voor goede voornemensGezond eten, meer slapen, regelmatig bewegen en stoppen met roken. Dat zijn de vier klassiekers op een rijtje. Ook in de salon kun je goede voornemens voor jezelf stellen. Geen idee waar je moet beginnen? Wij geven inspiratie voor 6 goede voornemens. 


Voornemen 1: handschoenen dragen

Pijnlijke handen, huidirritatie, bultjes en rode uitslag: dat wil je voorkomen. Daarom kun je jezelf voornemen om gewoon handschoenen te dragen tijdens nat werk (PVC) en chemische behandelingen (nitril). 


Voornemen 2: elkaar helpen in de salon

Je kunt je (samen) voornemen om elkaar meer te steunen in de salon. Is een collega-kapper een stuk kleiner of langer dan de klant waardoor ze niet lekker kan werken, dan kun je deze klant van haar overnemen. Help elkaar met opruimen en rust nemen wanneer nodig. 


Voornemen 3: goed voor jezelf zorgen

Je collega’s helpen kun je het beste als je goed voor jezelf zorgt. Neem de pauzes waar je recht op hebt (10 minuten na circa 2 uur werk en een aaneengesloten middagpauze van 30 minuten) en wissel je taken af. 


Voornemen 4: de salon gezond houden

Niet alleen jezelf, maar ook de omgeving waarin je werkt moet gezond blijven. Met voldoende ventilatie, een goed ingerichte werkplek en juist ingestelde hulpmiddelen zoals de stoel-wasbakcombinatie, kun je veilig werken in de salon. 

Lees alles over de werkplek


Voornemen 5: nieuwe dingen leren

Mensen zijn het gelukkigst als ze groeien en nieuwe dingen leren. Je zult zien dat hoe meer je weet en kunt, hoe leuker het werk ook is. Dus, wat wil jij graag leren? Wil jij je verdiepen in bijzondere verftechnieken, wil je expert worden in permanenten of daag jij jezelf (of je collega’s) uit om mooie up-do’s te leren? 


Voornemen 6: goed omgaan met werkdruk

Een beetje werkdruk of stress kan geen kwaad. Is het in jouw kapsalon lekker druk, dan zijn de klanten blij met jullie en hebben jullie succes. Houden zo. Maar bij te veel werk en stress is de werkdruk te hoog, waardoor je uitgeput en zelfs ziek kunt raken. Hoe je hiermee omgaat? Door met elkaar in gesprek te gaan!

Checklist voor werkdruk in de kappersbranche


We wensen jou een geweldig 2021! Stay safe :)

Benieuwd of jij veilig werkt?