De ruimte

In de kapsalon zijn er diverse attributen te vinden, zoals bijvoorbeeld de pompstoel en de stoel-wasbak-combinatie. Je moet als kapper natuurlijk wel de ruimte hebben om er mee te werken, dus hoe deel je de kapsalon in? Denk aan de volgende punten:

  • Bij de pompstoel of kinderstoel mag de horizontale afstand tussen kapper en het hoofd van de klant maximaal 30 cm zijn. 
  • De pompstoel heeft aan de zijkanten een vrije werkruimte van minimaal 70 cm en aan de achterzijde minimaal 100 cm. Is de minimale afstand van 70 cm tussen pompstoel en muur niet haalbaar, dan mag het ook een kleinere afstand tot minimaal 50 cm zijn. Voorwaarde is dat je door draaiing van de pompstoel toch de vereiste vrije werkruimte hebt. 
  • Aan de achterkant van de wasbak is de vrije ruimte minimaal 50 cm. Staan er meerdere wasbakken naast elkaar en was je met de kappersfiets, dan adviseren we een werkruimte van 100 cm achter de wasunit.

Lunchen doe je in de lunchruimte!

Waarom? Daar is een hele goede reden voor. In de kapsalon wordt namelijk vaak gewerkt met plantaardige en chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, zeker als dit op je eten komt. Tevens is het fijn om even uit je werkomgeving te zijn en rustig te kunnen pauzeren.

Checklist algemeen