Contacteczeem symptomen tijdig herkennen

Het is verstandig om je handen regelmatig in de gaten te houden. Door contacteczeem symptomen tijdig te herkennen is een snelle behandeling mogelijk. Als je te lang door blijft lopen met contacteczeem, dan wordt het lastiger om het eczeem te behandelen. Het is slim om tijdig de symptomen te herkennen en een bezoek te brengen aan de huisarts. Geef bij de arts altijd even aan dat je kapper bent, zo kan een arts rekening houden met je beroep voor de diagnose en behandeling.


De meest voorkomende contacteczeem symptomen

Op de huid bij de vingertoppen zijn rode bultjes zichtbaar. Deze bultjes kunnen jeuken en schilferen. Soms komt er ook wat vocht uit de bultjes lopen. Dit symptoom wordt ook wel natten genoemd. De huid kan door het eczeem ook iets gezwollen zijn. Wanneer de bultjes openbarsten ontstaan er vochtige plekken op de huid. Deze plekken kunnen opnieuw geïnfecteerd raken met de bacteriën van contacteczeem. De huid is meestal heel vochtig als je voor het eerst te maken krijgt met contacteczeem.


Contacteczeem symptomen bij de chronische variant

Een symptoom van contacteczeem is dat de huid vrij nat is. De rode bultjes geven namelijk vocht af. Bij kappers ontstaat helaas vaak chronisch contacteczeem. Als de aandoening chronisch is, dan ontstaat er geen natte huid. De huid is heel droog en is rood gekleurd. Er komen schilfers van af en de huid voelt vrij stug aan. De huid kan door de infectie ook wat gezwollen zijn. Doordat de huid zo stug en droog aanvoelt kunnen er kloven ontstaan. Vooral voor kappers kunnen kloven funest zijn. Als je werkt met chemische materialen zoals haarkleur, dan kunnen deze vloeistoffen de huid beschadigen via de kloven. De huid is als het ware verzwakt. Jeuk komt bij chronische contacteczeem eigenlijk vrijwel niet voor. De plekken doen vooral pijn en patiënten hebben last van koofjes.