Alle blogs

Zwanger en je haar kleuren?

10 december 2019

10 december 2019

Vaak wordt beweerd dat het kleuren van het haar van zwangere vrouwen gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de baby. Maar is dat echt zo? Of is het wel veilig maar moet je extra rekening houden met een aantal zaken? Je leest het in deze blog!


Zwanger en kleuren

Stel je zwangere klant maar direct gerust: het is veilig om als zwangere vrouw je haar te laten kleuren. Haarkleuring moet namelijk aan hele strenge veiligheidsvoorschriften voldoen voordat het op de markt mag komen (de hoeveelheid ammoniak en waterstofperoxide is zo klein dat het niet schadelijk is voor het ongeboren kindje, ookal zou het in de bloedbaan komen,). Ook goed om te weten: mocht een product niet veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap, dan moet dit op de verpakking staan. Normaalgesproken is het al van belang om de informatie op de verpakking goed door te nemen, maar let bij een zwangere vrouw in je stoel nog even extra op!

Mocht deze informatie de klant niet compleet geruststellen, is het ook een optie om te kleuren met  natuurlijke haarkleuring. Deze kleuring is helemaal vrij van ammoniak en waterstofperoxide.

Als je gaat kleuren, zorg er dan wel voor dat je dit veilig doet. Hoe? Dat lees je in deze blog.


Blijven opletten!

Vanwege zwangerschapshormonen kan de kleur anders reageren op het haar dan je normaal gesproken gewend bent. Kleurkarakters kunnen sneller doorslaan bij vrouwen in verwachting:

  • As kan het haar blauw/grijs maken
  • Violet maakt het haar sneller paars/blauw
  • Goud zorgt voor een gelige/oranje gloed
  • Mat kan groen uitslaan
  • Vanaf kleurhoogte 9 slaat het haar van je zwangere klant zeer snel warm (geel) uit

Let dus goed op en controleer het haar nét even iets vaker dan je bij niet-zwangere klanten zou doen. Het haar van zwangere vrouwen heeft namelijk minder tijd nodig om de kleur op te nemen. Ook hebben vrouwen in verwachting vaker last van een gevoelige hoofdhuid. Haarkleuring met een developer van 9% of 12% kan gaan branden op de hoofdhuid en zelfs blaren veroorzaken. Test daarom eerst de kleur op de hoofdhuid van de klant en check of er geen reactie ontstaat voordat je alles gaat kleuren. Extra voorzichtigheid is dus geboden wanneer je het haar van een zwangere klant een nieuwe kleur geeft!Nu kan je jouw zwangere klant voorzien van informatie en tips over kleuren. Ook weet je nu waar je goed op moet letten wanneer je de haren van de zwangere klant aan het kleuren bent. Ben jij kapster en zwanger? Dan is deze blog interessant voor jou!


Bronnen:

Minime.com

Haarshop.nl

Instagram Michelle White  

Momooze.com

Marieclaire 

Behance.net

Benieuwd of jij veilig werkt?