Alle blogs

Zo geniet jij van de zomer zonder beschadigd haar!

20 juli 2023

20 juli 2023

Lange zomeravonden, warme temperaturen en een hoge UV-index. We bevinden ons momenteel midden in de zomer. Voor veel mensen de mooiste periode van het jaar, maar voor de gezondheid van het haar een mindere periode. De sterke UV-stralen hebben negatieve invloed op het haar. Zo kan het onder andere de oorzaak zijn van droog, beschadigd en pluizig haar. In deze blog bespreken wij verschillende tips om het haar te beschermen tegen de zon. 

Onderstaande tips kan jij aan jouw klanten meegeven. Lees snel verder om te voorkomen dat jij aan het einde van de zomer een groot aantal klanten met beschadigd haar in de kappersstoel aantreft!


Verberg het haar

Een eenvoudige, maar toch hele efficiënte oplossing kan zijn om een hoofddeksel te dragen zoals een hoed of pet. Of kies ervoor om het haar te dragen in een staart of vlecht. Deze oplossing zorgt voor een verkleining van het haaroppervlak dat wordt blootgesteld aan de zon.


Chemische behandelingen zijn een no-go 

Chemische behandelingen zoals het zetten van highlights of blonderen kunnen in de zomer het beste even worden uitgesteld. Deze behandelingen maken de kans tot het afbreken van het haar nog groter. Aangezien de zon al zorgt voor uitdroging en deze behandelingen het haar nóg droger maken.


Gebruik een haarmasker

Een haarmasker is een essential die niet mag ontbreken in de zomerse haarroutine van je klanten. Met een haarmasker voorkom en beperk je de schade van de zon. Een haarmasker zorgt ervoor dat het haar vocht vasthoudt en uitdroging wordt tegengegaan.  


Gezond eetpatroon 

Een gezond eetpatroon is ten alle tijden belangrijk voor de gezondheid van het haar, maar al helemaal in de zomer. Door een gezond voedingspatroon wordt het haar van binnenuit verzorgd. Attendeer je klanten op het feit hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen, proteïnen en mineralen in te nemen gedurende de zomer.


Hopelijk verminder jij met deze tips het aantal klanten met haarschade na de zomer!  


Bron
Haarshop 


Benieuwd of jij veilig werkt?