Alle blogs

Zes tips voor veilig kleuren

30 september 2021

30 september 2021

Van een nieuw kleurtje in het haar worden jouw klanten ontzettend blij! Maar om ervoor te zorgen dat je dit op een veilige manier kan doen, hebben wij in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet om veilig te kleuren.


Tip 1

Zorg ervoor dat je de haarkleuring in de productbereidingsruimte bereid. Ben je ambulante kapper? Dan kan je de producten het beste bereiden in een geventileerde ruimte en gebruik daarbij stromend water. Denk aan de badkamer, want hier bewaar, bereid en nuttig je geen voedingsmiddelen.


Tip 2

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van haarkleuring in een gesloten spuitbus systeem of een ander gesloten doseer- en mengsysteem.


Tip 3

Zorg ervoor dat voordat je gaat kleuren, je het haar zo veel mogelijk heb geknipt. Dit scheelt weer in de hoeveelheid kleuring die je nodig hebt. uik je haarkleuring uit een tube? Zorg ervoor dat de tube aan de buitenkant schoon blijft.


Tip 4

Zorg ervoor dat je voor het blonderen niet-stuivende blondeermiddelen of een gesloten doseer- en mengsysteem gebruikt. Een punt – of gericht afzuiging gebruiken voor het klaarmaken van de blondeermiddelen kan ook. Hiermee kan je stofvorming voorkomen en de verspreiding van het blondeermiddel. Je luchtwegen en huid moeten hier niet aan worden blootgesteld, dus let hier goed op.


Tip 5

Zorg ervoor dat je de buitenkant van een tube schoonhoudt als je een haarkleuring uit een tube gebruikt.


Tip 6

Zorg ervoor dat je wegwerphandschoenen draagt bij het aanmaken, opbrengen en uitspoelen van blondeermiddelen. Deze handschoenen zijn gemaakt van nitril, zijn poedervrij en vrij van rubberversnellers. Gebruik daarnaast ook een beschermende handcrème nadat je deze handschoenen hebt gedragen.


Als je deze 6 tips niet onthoudt, dan vergroot je de kans op kapperseczeem behoorlijk en dat wil je natuurlijk niet. Wil je meer tips over veilig en gezond werken? Ga dan naar www.healthyhairdresser.nl/gezond-werken-regels

Benieuwd of jij veilig werkt?