Alle blogs

Welke vitamine behoefte heeft jouw haar?De herfst en winter komen er weer aan en vaak heb je deze periode een vitamine tekort. De vitamines hebben niet alleen effect op je gezondheid maar ook op je haar. Hieronder hebben wij de vitamines op een rijtje gezet die het best zijn voor je haar. Geef je klanten deze tips mee om met goed en gezond haar de herfst en winter door te komen.


Vitamines uit de B-groep 

Je hebt in totaal 8 soorten B-vitamines en deze zijn allemaal goed voor je haar. Maar de belangrijkste vitamines voor je haar uit deze groep zijn Biotine (B8) en Foliumzuur (B11). Biotine houdt je haar sterk en gezond, ondersteunt de haargroei en voedt het haar van binnenuit. Biotine vind je voornamelijk in eieren, melk, sojaproducten en noten. Foliumzuur herstelt weefsel en bevordert de bloedcirculatie. Een goede doorbloede hoofdhuid draagt bij aan gezonde haren. Dit vind je in volkorenproducten, linzen, bruine bonen en fruit.


Vitamine A

Vitamine A stimuleert de productie van talg. Dit is een soort olieachtig goedje en houdt je haar en hoofdhuid soepel en beschermt tegen uitdroging. Dit is vooral in de winter belangrijk, doordat de koude en droge lucht veel vocht uit je haar en huid trekt. Gelukkig kun je vitamine A in veel groenten vinden zoals wortel, zoete aardappel, pompoen, spinazie en kool. Het zit ook in dierlijke producten zoals eieren en melk, maar dan in de vorm van Retinol.


Haar supplementen 

Je hebt veel verschillende vitaminen die goed zijn voor je haar. Het lukt misschien niet om hier genoeg van binnen te krijgen door voeding. Daarom kun je naast bepaalde producten eten om de vitamines binnen te krijgen ook haar supplementen aanraden. Hierdoor krijg je makkelijker in 1x meerdere goede vitamines binnen voor je haar. Om een goed supplement te kiezen kun je letten op de volgende voedingsstoffen die erin zitten: Vitamines A, C, D of E, zink, B-vitamines, ijzer, Biotine, proteïne of essentiële vetzuren.


Raad deze vitaminen aan, aan je klanten om ervoor te zorgen dat zij met gezond haar de herfst en winter doorkomen. 

Benieuwd of jij veilig werkt?