Alle blogs

Welke soort haarkleuring gebruik je?Iedere klant is uniek en heeft specifieke wensen wanneer het aankomt op het kleuren van  het haar. Er zijn meerdere soorten haarkleuring. Hoe weet je welke je precies moet gebruiken in welke situatie? In deze blog leggen wij je uit wat welke soort haarkleuring precies doet.

Om te beginnen, welke soorten haarkleuringen zijn er:

  1. Permanente haarkleuring
  2. Demi-permanente haarkleuring
  3. Semi-permanente haarkleuring


1. Permanente haarkleuring

De naam zegt het al. Permanent. Met deze haarkleuring zal de kleuring pas uit het haar gaan zodra het is uitgegroeid. Moet de kleuring ongedaan worden gemaakt? Dan lukt dit alleen door het haar opnieuw te kleuren of te ontkleuren.

Het fijne aan permanente haarkleuring is dat de kleur lang zichtbaar is. Uiteraard zal de kleur op den duur kunnen verbleken door de zon, maar de klant kan er langer van genieten. Een keerzijde is dat de kleuring minder goed voor het haar is en het kan beschadigen. Adviseer de klant altijd om het haar met de juiste producten te onderhouden.

shutt


2. Demi-permanente haarkleuring

Een tijdelijke haarkleuring en minder schadelijk voor het haar ten opzichte van de permanente haarkleuring. Bij deze haarkleuring zal het haar de kleur 6 tot 10 wasbeurten behouden. Dit zal dus na een aantal wasbeurten geleidelijk minder worden. Een voordeel is dat deze kleuring een stuk minder slecht is voor het haar want hierin wordt geen ammonia gebruikt. Ammonia werkt schurend en opent de haarschubben zodat de kleuring beter kan worden opgenomen door het haar. Dat is bij deze soort haarkleuring dus niet het geval. Daarnaast is voor de klant een prima optie om een specifieke kleur uit te proberen. Een nadeel kan dan juist weer zijn dat de kleur op den duur verdwijnt.


3. Semi-permanente haarkleuring

Dit betreft ook een kleuring die na een paar wasbeurten verdwijnt. Een semi-permanente haarkleuring wordt meestal gebruikt om de permanente- of demi-permanente haarkleuring op te frissen. Het product komt namelijk niet in het haar, maar hecht zich aan de haarschacht. Hierdoor is het niet schadelijk voor het haar.


Tot slot, houd rekening met de schadelijke stoffen die vrij kunnen komen bij permanente kleuring. Draag altijd de juiste handschoenen en houd je aan de veilig en gezond werken regels!

Benieuwd of jij veilig werkt?