Alle blogs

Welke haarkleur past bij welke huidBij het kleuren van de haren van een klant is het belangrijk dat je de juiste haarkleur kiest om een grauwe of dof uitziende huid te voorkomen. Dit klinkt misschien lastig, maar er zijn een aantal trucjes voor! In deze blog lees je hoe je de juiste haarkleur bij de huidtint van de klant kiest.


Stap 1

We beginnen bij het bepalen van de ondertoon van de klant. Deze kan koel of warm zijn. Om dit te vast te stellen kijk je naar de kleur van de aderen in de pols van de klant. Kijk maar naar de onderstaande afbeelding.

Lijken de aderen in de pols van de klant blauwig van kleur? Dan heeft deze klant een koele ondertoon. Lijken ze eerder groenig, heeft de klant een warme ondertoon. Lijken de aderen zowel blauw als groen? Dan heeft deze klant een neutrale ondertoon.

Een ander trucje om de ondertoon van de klant te bepalen is door te kijken naar de oogkleur van de klant. Donkerbruin, grijs en blauw in de iris van de klant geeft aan dat zij een koele ondertoon heeft. Een warme ondertoon hebben klanten met groene, hazel en goudbruine oogkleuren. Deze test is wel iets minder betrouwbaar. Een klant kan ook blauwe ogen hebben, maar een olijfkleurige huid. Wanneer dit het geval is heeft de klant waarschijnlijk een warme ondertoon in plaats van koele.


Stap 2

Nu je de ondertoon van de klant weet, kan je gaan kijken naar de haarkleur die hier het beste bij past. Klanten met koele ondertonen kunnen het beste kiezen voor haarkleuren met een koele, blauwe gloed. Haarkleuren als asblond, zilverblond, mokka, chocolade, bordeauxrood en felrood zullen klanten met een koele ondertoon het beste staan. Klanten met een warme ondertoon kunnen het beste gaan voor haarkleuren met een gele, warme gloed. Karamel blond, honingblond, strawberry blond, amber bruin, warm bruin, koper/roestbruin en zwart zijn de go-to kleuren voor deze klanten. Klanten met neutrale ondertonen hebben geluk! Hen staan vrijwel alle haarkleuren goed, warme én koele haartinten.


Stap 3

Inspiratie!


Koele haarkleuren

Warme haartintenNu weet jij welke haarkleuren het beste passen bij klanten met een koele, warme of neutrale ondertoon. Zo voorkom je dat de klant na het kleuren van het haar een grauwe of doffe huid lijkt te hebben. Kleuren doe je natuurlijk veilig! In dit artikel lees je hoe je dit veilig doet. 

Bronnen:

Lovehairstyles.com

veguci.com

weareladies.net

pinterest
Benieuwd of jij veilig werkt?