Alle blogs

Welke gezichtsvorm past bij het juiste kapsel?

04 februari 2022

04 februari 2022

Een herkenbare situatie voor velen… Je klant heeft het kapsel van een vriendin gezien, is helemaal jaloers en wil nu zelf ook graag dit kapsel. Het enige punt is dat haar gezichtsvorm compleet anders is. Hierdoor weet jij eigenlijk van te voren al dat dit kapsel haar minder goed zal staan. Gezichtsvormen kunnen een kapsel maken of kraken. In deze blog hebben wij de beste kapsels voor elke gezichtsvorm op een rijtje gezet, zodat jij je klant hierover goed advies kunt geven.


Ovaal gezicht

Deze klant kan met haar gezichtsvorm eigenlijk alles hebben! Van een korte coupe, tot lang of opgestoken haar.

Vierkant gezicht

Voor een vierkante gezichtsvorm, kan je het beste gaan voor een half lang tot lang kapsel. Knip korte laagjes om meer volume te creëren en het hoofd langer en smaller te laten lijken en lange laagjes om het hoofd ronder te laten lijken. Tip: vermijd korte kapsels en een pony!

Rond gezicht

Ga bij deze klant ook voor half lang tot lang haar.. Knip het kapsel niet te kort of rond, want dan lijkt het gezicht nog ronder.

Hartvormig gezicht

Ga voor half lang tot lang haar. Een kapsel dat in ieder geval onder de kaaklijn valt is aan te raden! Zorg voor meer volume aan de smalle kanten van het gezicht. Een pony of een scheve lok zal ook goed staan.

Langvormig gezicht

Een korte look staat bij deze gezichtsvorm echt heel goed! Een midden scheiding, sluik haar of korte laagjes, zijn een no go. Wat wel mooi staat is een pony! 

Diamantvormig gezicht

Bij deze gezichtsvorm kan het kapsel het beste in ieder geval tot onder de kaaklijn vallen. Creëer meer volume bij de smallere gedeelten van het gezicht, door bijvoorbeeld slag of krullen. Ook bij deze gezichtsvorm kan je een pony adviseren aan je klant.


Nu je weet welke kapsels bij welke gezichtsvorm passen, is het aan jou om dit advies aan de klant te geven zodat ze weer tevreden de deur uit gaan. Ook zonder het kapsel van hun vriendin ;).  Natuurlijk blijft het wel de keuze van de klant of ze jouw advies opvolgen, maar aan jou zal het niet meer liggen!


Bronnen:

Kapsels.net

Haarwerken


Benieuwd of jij veilig werkt?