Alle blogs

De beste scheidingslijn per gezichtsvorm!Iedere klant is uniek! En iedere klant heeft weer een andere gezichtsvorm, waar een bepaalde scheidingslijn nou eenmaal wat mooier of juist minder mooi bij staat. Jouw klant ontvangt graag advies van jou! Dus stel hij of zij vraagt wat voor scheiding jij hem of haar zou adviseren, is het handig om te weten wat er allemaal mogelijk is. Wij vertellen je welke scheidingslijn het beste bij welke gezichtsvorm past.


Rond gezicht

Heb je een klant met een schattig rond gezichtje, dan kan je deze klant het beste een wat langere coupe adviseren. Door een kort kapsel, kan snel iedere kilo extra, zichtbaar zijn in het gezicht. Dat is natuurlijk niet wat je wil accentueren. Wat langer haar is de oplossing! De scheiding kan je het beste in het midden of ver naar de zijkant adviseren. Hoe meer verticale lijnen, hoe minder rond het gezicht eruitziet.

Ovaal gezicht

Wat een geluksvogel! Iemand met een ovalen gezichtsvorm, kan eigenlijk alle soorten scheidingslijnen heel goed hebben. Deze klant kan je dus op heel veel verschillende adviezen geven. Je kan deze gezichtsvorm herkennen door het smalle voorhoofd, de smalle kin en de relatief brede jukbeenderen. Een middenscheiding, een zijscheiding, het kan allemaal!

Vierkant gezicht 

Er wordt gezegd dat een vierkant gezicht het meest fotogeniek is! Jouw klant kan dus zomaar een fotomodel zijn… Wat kan helpen om het gezicht iets minder hoekig te maken, is een schuine pony. Hiervan wordt het gezicht wat ronder en een stuk zachter. Een zijscheiding is hier ook dé oplossing voor!

Hartvormig gezicht 

Hoe kan je een hartvormig gezicht herkennen? Nou door de smalle kin en hoge, iets brede kaak en jukbeenderen. Om de balans in dit gezicht te houden, is het verstandig om voor een middenscheiding te gaan.


Bronnen

Haarvisie 

Fashionchick

Benieuwd of jij veilig werkt?