Alle blogs

Welk kapsel past het beste bij verschillende gezichtsvormen van mannen?Ook voor mannen is het zo nu en dan leuk om te variëren met een kapsel, maar welke kapsels passen nou het beste bij de verschillende gezichtsvormen van mannen? In deze blog geven wij je een paar tips zodat jij jouw klant goed advies kan geven hierover.

Rond gezicht

Kies voor een kapsel dat met wat lengte gedragen kan worden. Door meer volume te creëren, zorg je ervoor dat het gezicht niet te rond lijkt. Een kapsel met textuur is aan te raden. Bijvoorbeeld een sidecut; kortere coupe in combinatie met volume.

 

Ovaal gezicht

Bij deze vorm, kan je allerlei vormen en lengtes adviseren doordat het gezicht proportioneel goed in balans is. Een zijscheiding is een echte aanrader voor dit kapsel. Een strakke of messy styling, dat maakt niet uit! 


Vierkant gezicht

Adviseer bij deze vorm een strak en kort kapsel, hierdoor worden de kenmerken van een vierkant gezicht geaccentueerd. Bij dik haar kan je voor een pompadour gaan, bij dun haar voor de slick back en bij kroes haar voor een high-top fade.


Langwerpig gezicht

Bij een langwerpig gezicht moet je erop letten dat je de zijkanten niet te kort maakt wanneer je ook wat langer haar bovenop wil houden. Wanneer je dit wel doet, zal het gezicht nog langer lijken.

 

Nu jij weet welke kapsels bij welke gezichtsvorm horen, is het ook nog handig om rekening te houden met het haartype. Zo kan je een compleet advies geven aan jouw klant.

Veel / Dik haar

Er is al best wat volume aanwezig. Korte en opgeschoren kapsel zijn altijd een goede keuze. Zo heb je ook meer mogelijkheden om je haar te stijlen. Uiteraard kan je ook adviseren om het te uitdunnen, zodat het minder dik is.


Fijn / Weinig haar

Bij dit type haar, is er minder volume aanwezig. Kies daarom niet voor opscheren of heel kort knippen. Een buzz cut is wel een goede optie!

 

Benieuwd of jij veilig werkt?