Alle blogs

Welk kapsel past bij de gezichtsvorm van een man?Is je klant toe aan een nieuwe coupe en vraagt hij om advies? Let er dan op dat niet elk kapsel bij iedere gezichtsvorm past. Gezichtsvorm? Ja gezichtsvorm en daarvan zijn er maar liefst 6. Ieder kapsel komt anders uit bij een bepaalde gezichtsvorm, het is dus erg belangrijk om voor het knippen van het haar even te checken of het gewenste kapsel aansluit. Wij vertellen je er graag meer over:

Hartvormig gezicht

Heeft een man een hartvormig gezicht? Dit herken je aan het gezicht dat breder is bij de slapen en naar onderen steeds smaller wordt. Hierdoor past een langere haarstijl perfect bij hem. Mocht hij toch liever voor een korte coupe gaan, dan kan het laten staan van een baard zijn gezicht weer in balans brengen. Daarnaast zullen zijn kin en kaaklijn hierdoor wat breder lijken.

Lang gezicht

Mannen met een lang gezicht staan diverse haarstijlen goed. Toch is het belangrijk om bij heren met een lang gezicht de zijkanten niet te kort te knippen. Dit accentueert namelijk de lengte van zijn gezicht waardoor deze langer zal lijken. Daarnaast kan een man met een lang gezicht zijn haar perfect iets over de voorzijde van zijn gezicht dragen. Hierdoor zal het gezicht minder lang lijken en is het meer in balans.

Ovaal gezicht

Heeft een man een ovalen gezicht dan zullen veel kapsels hem goed staan, denk hierbij aan diverse lengtes of stijlen. Toch is het belangrijk om bij heren met een ovaal gezicht geen warrige look te creëren, hierdoor zal het gezicht ronder gaan lijken.

Diamantvormig gezicht

Een diamantvormig gezicht bij een man herken je aan opvallende jukbeenderen, daarnaast zijn het voorhoofd en de kin smal. Eigenlijk is de kans klein dat je een klant in de stoel hebt zitten met een diamantvormig gezicht, deze gezichtsvorm komt namelijk erg weinig voor. Mocht je hem er toch hebben zitten dan is het belangrijk dat je voor hem een kapsel creëert waardoor zijn kin breder zal lijken. Wanneer je deze man een langere coupe laat dragen zal dit zijn harde vormen iets verzachten, ook zal het gezicht aan de onderzijde iets breder lijken.

Vierkant gezicht

Heeft een man een strakke kaaklijn en veel symmetrie in zijn gezicht? Dan is de kans groot dat hij een vierkant gezicht heeft. Net als bij een ovaal gezicht kun je bij een vierkant gezicht diverse haarstijlen adviseren. Let ervoor op dat je bij heren met een vierkant gezicht een niet te strak en te kort kapsel knipt, dit zal zijn strakke lijnen accentueren. Het is ook bij deze gezichtsvorm erg belangrijk om niet voor een zeer warrige look te gaan.

Rond gezicht

Heeft een man een rond gezicht? Kijk dan naar de kenmerken en/of gebieden in het gezicht die je wilt gaan accentueren of verbergen. Bij heren met een rond gezicht is het erg verstandig om een kapsel te kiezen met iets lengte. Let op, niet teveel lengte. Hierdoor zal zijn gezicht nog ronder lijken, hetzelfde geldt voor de warrige look.


moquer.nl

thealphamen.nl

trendheads.nl

pinterest.com

Benieuwd of jij veilig werkt?