Alle blogs

Wat te doen bij haaruitval?Ongewenst haaruitval is een veel voorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Maar liefst de helft van de mannen heeft op hun vijftigste symptomen van kaalheid. Vrouwen worden daarentegen vaak niet helemaal kaal, maar krijgen wel te maken met haar dat dunner wordt naarmate je ouder wordt. Wat kan jij als je kaal begint te worden of je je al in een vergevorderd stadium bevindt? Wij geven je vijf tips!


Maak gebruik van natuurlijke producten

Veel van de gebruikelijke shampoos, conditioners en andere haarproducten bevatten allerlei toegevoegde ingrediënten om bijvoorbeeld shampoo harder te laten schuimen en langer te kunnen bewaren. Deze ingrediënten zijn niet goed voor het haar en de hoofdhuid. Gebruik zo veel mogelijk producten zonder sulfaten, parabenen en siliconen.


Gebruik producten om meer volume te creëren

Zoals je weet bestaan er producten die het haar meer volume geven zonder het te verzwaren. Extra volume kan worden gecreëerd met droogshampoo, haarlak of met behulp van een föhn, maar zet hem niet in de warmste stand.

Creatieve haarstijlen

Met een paar creatieve handen kan kaalheid in een beginnend stadium snel worden gemaskeerd. Het opzij kammen van een lok kan bijvoorbeeld al een heel groot verschil maken. Bij vrouwen kan een boblijn een uitstekende keuze zijn.


Adviseer om minder te wassen

Door dagelijks het haar te wassen verwijder je de beschermende huidlaag en kan de vochtbalans verstoren. Gezond haar hoeft niet dagelijks gewassen te worden, twee tot drie keer per week met een verzorgende shampoo is voldoende.


Ga kaal!

Last but not least… Als het als man eenmaal echt niet meer te verbergen is, is het misschien een betere keuze om het hoofd kaal te scheren.
Benieuwd of jij veilig werkt?