Alle blogs

Waarom jij minder vaak je haren moet wassen“Als je haar maar goed zit!” Het is een feit dat wij, als mens, ons beter voelen als ons haar goed zit. Ervoor zorgen dat het goed zit, is voor iedereen een andere opgave, maar als ons haar er vettig, kurkdroog of gewoon onverzorgd uitziet, zien veel mensen shampoo als dé oplossing. In deze blog geven wij een aantal redenen waarom het beter is om je haar minder te wassen.


Minder vet haar wanneer je het minder wast

Vet haar wordt veroorzaakt door de talgproductie van je hoofdhuid. Hoe meer je je hoofdhuid aanraakt met wassen, hoe meer talg er wordt geproduceerd. Oftewel; hoe minder je je hoofdhuid aanraakt, hoe minder talg er wordt geproduceerd.

Minder droog haar en haar dat meer glanst

Bij het wassen van je haar kan de shampoo de natuurlijke, gezonde voedingsstoffen uit je haar verwijderen, waardoor het steeds droger wordt. Droog haar wordt veroorzaakt door de agressieve reinigingsmiddelen die in shampoos zitten. Om een mooie glans te krijgen, moet je niet iedere dag je haar wassen, maar juist om de paar dagen.

Haarkleur blijft langer mooi

Als je wil dat je net gekleurde haar, die mooie kleur blijft houden, is minder je haar wassen de goede oplossing. Als je onder de douche staat, let er dan op dat het water niet té warm is en at je niet te dicht onder de straal staat.


Meer volume

Een goed hulpmiddel dat kan helpen als je minder vaak je haar wil wassen is droogshampoo. Door het gebruiken van droogshampoo kan je ook je haar een extra volume boost geven. Als je nou voor ‘normale’ shampoo kiest, breng dan de shampoo alleen aan bij de wortels en de conditioner alleen in de punten. Hierdoor blijft er meer volume in je haar.

Voorraad gaat langer mee 

Door minder vaak je haar te wassen, zal je minder verzorgingsproducten nodig hebben, waardoor je voorraad wat langer mee zal gaan. Hierdoor bespaar je ook nog eens wat geld! Nog meer reden om het eens te proberen om je haar minder vaak te wassen.

Je zult ook geld besparen. Wanneer je je haar niet meer elke dag wast, zal je merken dat jouw haarverzorgingsproducten veel minder snel opgaan. Het geld wat je bespaart, kun je goed gebruiken om te investeren in de juiste huidverzorgingsproducten die bij jouw haar passen.


Bronnen:
Haarhuyskappers.nl

Benieuwd of jij veilig werkt?