Alle blogs

Voorkom kapperseczeem

23 maart 2023

23 maart 2023

Voorkom kapperseczeem met deze 7 tips! 

Want voorkomen is beter dan genezen… 

Als kapper werk je dagelijks met schadelijke stoffen, denk aan producten die je gebruikt bij het wassen, kleuren, blonderen, permanenten en stylen van haar. Deze producten bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor je gezondheid, wanneer je ze inademt of op je huid krijgt. De meeste kappers denken dat het allemaal wel meevalt, maar niets is minder waar. Veel kappers hebben weleens jeuk aan de handen, last van huidirritatie of eczeem. Veel kappers blijven er helaas mee door werken, omdat ze niet weten dat er wellicht behandeling mogelijk is bij de Kapperspoli.


Kapperseczeem ontstaat wanneer je huid dagelijks en langdurig in aanraking komt met water. Door het water raakt je huid verweekt en beschadigd. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen van bijvoorbeeld haarkleuring en shampoo makkelijk binnen dringen. Met de volgende tips en tricks kun je kapperseczeem voorkomen:


  • Beperk nat werk tot maximaal een halfuur van elk uur. Als je meer dan de helft van de werktijd nat werk verricht, is dat zeer ongezond. Dit geldt niet als je met de juiste handschoenen werkt.
  • Gebruik bij wassen van het haar PVC-handschoenen met een lange manchet.
  • Beperk het dragen van handschoenen tot maximaal 4 uur per dag.
  • Gebruik bij het kleuren, permanenten of blonderen van het haar handschoenen die gemaakt zijn van nitril.
  • Droog je handen na nat werk goed af. Let hierbij op dat je ook de plooien in je huid, zoals de huid tussen je vingers, ook goed afdroogt. Gebruik hiervoor altijd een schone handdoek of tissue.
  • Maak kleur-, blondeer- en permanentmiddelen op de juiste manier klaar in de chemiehoek.
  • Werk netjes, ook in chemiehoek!


We snappen dat het soms lastig is om je aan deze tips te houden, maar probeer het wel! Het is toch veel leuker om van het kappersvak te genieten zonder ongemakken?

 

Twijfel je of je al last hebt van eczeem of heb je nog steeds vragen? Neem dan contact op met de kapperspoli door te mailen naar: info@huidenarbeid.nl of te bellen naar: 088 0055 900.

Benieuwd of jij veilig werkt?