Alle blogs

Verschillende soorten van opscheren

25 februari 2022

25 februari 2022

Een opgeschoren kapsel is niet meer weg te denken uit de haarmode. Het is makkelijk te onderhouden, elk haartype is geschikt voor deze look en tegenwoordig zijn er meerdere combinaties mogelijk. Kort, halflang of lang haar bovenop het hoofd? Het kan allemaal en dat maakt deze haarstijl zo populair. In deze blog geven wij je meer informatie over verschillende soorten van opscheren.


Voor het opscheren van de zijkanten en achterkant van het hoofd zijn er verschillende manieren. Wij onderscheiden het in de volgende drie varianten: de kale opscheer, de hoge opscheer en de lage opscheer. Voor de kale opscheer is het gebruikelijk dat de zijkanten en achterkant kaal zijn tot aan de oren of zelfs nog hoger. Vervolgens is er een overloop van kaal naar de extreem korte haren en vervolgens naar de wat langere haren. De overloop is hiervoor dus korter.

De wat hogere opscheer is de variant waarbij iemand lekker kan opvallen, dit wordt vaak gecombineerd met haarstijlen die minder standaard zijn. Voor deze variant begint de overloop van kort naar iets langer haar vaak in het midden van de zijkanten en achterkant. De overloop begint dus hoger op het hoofd en is hierbij vaak wat minder verfijnd.


De wat lagere opscheer wordt ook wel de klassieke opscheer genoemd. Met deze variant van de opscheer zijn heel veel kapsels te combineren. De overloop begint onderaan de haarlijn met kort haar, vervolgens wordt het langer tot aan de bovenkant.


Een opgeschoren kapsel heeft vele combinaties en varianten waardoor er veel mogelijk is! Welke opscheer iemand ook kiest, zorg er altijd voor dat je veilig en gezond werkt!

Ga voor alle gezond werken regels naar de volgende pagina: Gezond werken regels

 


 
 


Benieuwd of jij veilig werkt?