Alle blogs

Verlichting op de werkplekAls kapper is het essentieel om in een goed verlichte omgeving te werken om de beste resultaten te bereiken. Wanneer er te fel licht schijnt op het kapsel van de klant, kan de klant een vertekend beeld krijgen van het eindresultaat als het gaat om kleuren. In deze blog lees je welke verlichting geschikt is.


Kapsalon

In kapsalons is het belangrijk dat medewerkers zich goed kunnen concentreren. Het licht moet dus niet te aanwezig zijn, waardoor het als storend wordt ervaren. De kleurtemperatuur koel wit (4000K) is hier geschikt voor. Dimbare LED verlichting geeft daarbij de mogelijkheid de helderheid van lampen te veranderen. Het is van groot belang dat tijdens het mengen en kiezen van kleuren voor het haar, het licht overeenkomt met daglicht, zodat de kleur niet afwijkt buiten de salon. Hier is een kleurweergave van 80Ra geschikt voor.


Ambulante kapper

Als ambulante kapper heb je te maken met veel verschillende lichtbronnen. Om in het juiste licht te kunnen werken, kan er altijd aan de klant gevraagd worden voor extra verlichting of om in de buurt van ramen te gaan zitten.


Werkgebieden verlichten

De verlichting moet op de belangrijke werkgebieden gericht worden. Er moet gezorgd worden dat er voldoende verlichting is boven de kappersstoelen en werkstations, waar het meeste detailwerk wordt uitgevoerd. Hierdoor kunnen kappers nauwkeurig werken en elk detail goed zien.Benieuwd of jij veilig werkt?