Alle blogs

Tips om kleine kinderen te knippen!

04 maart 2021

04 maart 2021

De kappers zijn weer open! Dat betekent voor veel gezinnen dat de hele familie weer toe is aan een knipbeurt, inclusief de kinderen. Het knippen van volwassenen is zo gebeurd, maar het knippen van kinderen is wel een iets grotere opgave. Zij zijn namelijk bewegelijker en zullen moeten wennen aan de situatie. Om ervoor te zorgen dat óók de kinderen er weer verzorgd uitzien, hebben wij een aantal tips voor het knippen van kinderen voor je op een rijtje gezet.

 

Stabiele stoel

Zorg voor een stabiele stoel waarin het kind kan zitten. Kinderen vinden stilzitten erg lastig, dus zorg voor een goede stoel waar ze prima een tijdje in kunnen zitten. Verder is het van belang dat je goed om het kind heen kan lopen, zodat je alle kanten kan knippen. Er zijn veel handige en vooral leuke kappersstoelen voor kinderen, denk bijvoorbeeld aan de vorm van een auto of dier!

Maak het haar goed nat


Nat is het haar altijd langer, onthoud dat goed! Zorg dat alle gel, haarlak of andere haarproducten uit het haar zijn en was het haar helemaal schoon. Een plantenspuit bij de hand houden is ook altijd handig, maar als je met de tondeuse aan de slag gaat is het van belang dat het haar juist helemaal droog is. Om de strijd met klitten te voorkomen, is een klittenspray niet te missen om bij de hand te hebben.

Kappersshort


Zoals eerder benoemd, kinderen houden van alles behalve: stilzitten! Voordat er een knip in het lievelingstruitje van het kind komt, is het handig om een kappersshort om te doen. Er zijn diverse leuke schorten met printjes of opdrukken.

Kalmeren en gerust stellen 

Het ene kind zal het ontzettend spannend vinden en de ander niet, maar zorg ervoor dat je het kind altijd gerust stelt. Leg uit wat je gaat doen en op wat voor manier.


Extra tip voor de échte kleintjes

 
Voor kinderen die voor het eerst of voor de tweede keer naar de kapper gaan, is het een spannend moment. Dus maak er wat leuks van en zorg voor genoeg afleiding. Voor de afleiding kan je bijvoorbeeld een iPad gebruiken met een leuk filmpje erop. Om de veiligheid te waarborgen is het handig dat je je schaar en spullen goed in de gaten houdt, voordat het in de verkeerde handen terecht komt...

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

Benieuwd of jij veilig werkt?