Alle blogs

Verschil tussen salon en drogisterij haarproductenAls je het haar van een klant verzorgt doe je natuurlijk je uiterste best en hoop je van harte dat hij/zij er thuis ook zo goed voor zorgt. Om die reden verkopen veel kappers ook kappersproducten. Echter merken klanten vaak op dat deze producten duurder zijn dan de producten in de drogisterij. Dat is gelukkig niet het enige verschil, er zijn namelijk veel verschillende producten. In deze blog alle verschillen.

 

Siliconen

Je hoort dit woord vaak voorbij komen in reclames voor haarproducten. Maar wat siliconen precies zijn en wat ze doen wordt daar niet uitgelegd. Siliconen zijn een veelgebruikt ingrediënt in haarproducten om het haar dikker te maken en meer glans te geven. Er zijn twee soorten siliconen: niet oplosbare siliconen en (in water) oplosbare siliconen.

Niet oplosbare siliconen, het woord zegt het al, lossen niet op in water of andere stoffen. Hierdoor zijn deze soort siliconen moeilijk te verwijderen en stapelen ze na iedere wasbeurt op. Dit maakt je haar zwaarder en kan de haarschacht doen afsluiten, waardoor je haar uiteindelijk droog wordt. Niet oplosbare siliconen kunnen alleen verwijderd worden door agressieve reinigers te gebruiken, shampoos, die ook natuurlijke oliën uit je haar strippen.

Oplosbare siliconen daarentegen vervliegen, lossen automatisch op of verdwijnen zodra ze in contact komen met water. Hierdoor kunnen deze siliconen niet opstapelen en maken ze je haar dus ook niet zwaar of droog nadat ze hun werk hebben gedaan.

 Drie keer raden welke siliconen in drogisterij haarproducten zitten en welke in salon haarproducten! Juist, de niet oplosbare siliconen in drogisterij producten en de oplosbare siliconen in salonproducten.

Sulfaten

Sulfaten zijn stofjes die overtollig vet van je hoofdhuid verwijderen en zo je haren reinigen. Ook sulfaten zijn er in verschillende soorten, van agressieve tot milde varianten.  Agressieve sulfaten verspreiden zich in rap tempo door je haar en verwijderen elk vettig stofje dat het tegenkomt. Naast overtollig vet worden dus ook goede oliën uit het haar verwijderd. Het haar wordt erg droog omdat dus ook het natuurlijke talg op je hoofdhuid wordt verwijderd. Agressieve sulfaten zijn te herkennen aan de grote hoeveelheid schuim tijdens het inmasseren van een shampoo.

Milde sulfaten strippen ook vet uit je haar, maar doen dit minder snel en heftig. Hierdoor worden de goede vetten in het haar bespaard en is de kans op gezond haar groter. Milde sulfaten geven minder schuim dan agressieve sulfaten en zijn ook hier aan te herkennen. Veel schuim tijdens het wassen betekent dus niet altijd dat het product zijn werk beter doet dan minder schuimende producten!


Concentratie ingrediënten haarproducten

De concentratie werkzame stoffen in kappersproducten is hoger dan die van drogisterijproducten. Daarom heb je vaak minder product nodig in vergelijking met drogisterij producten om hetzelfde resultaat te krijgen. Hierdoor zou de fles/spray professionele haarproduct dus langer meegaan dan het vergelijkbare drogisterij product. Kortom, je zou langer moeten doen met een kappersproduct dan met een haarproduct van de drogist voor deze leeg is.


De prijs

In kappersproducten zitten dus vaak een hogeren concentratie ingrediënten die schaarser zijn in vergelijking met ingrediënten van drogisterij haarproducten. Daar komt bij dat de merken achter professionele haarproducten vaak laboratoriumonderzoek doen om producten te verbeteren. Onderzoek in het laboratorium kost veel geld en het duurt vaak erg lang voordat er een resultaat geboekt wordt. Deze onderzoekskosten zitten verwerkt in de prijs van het product. Naast de schaarste van sommige ingrediënten en de hogere concentratie ervan in kappersproducten  is dus ook laboratoriumonderzoek een reden voor de hogere prijs.

Al met al zijn kappersproducten minder agressief en dus beter voor het haar en bevatten ze een hogere concentratie aan werkzame stoffen. Het lijkt dat drogisterijproducten een lagere prijs hebben, maar omdat professionele haarproducten langer meegaan, zal het gebruik van deze producten op lange termijn in prijs niet veel schelen met dat van drogisterij haarproducten.

Zo ben jij weer op de hoogte van de voordelen van het gebruik van professionele salonproducten. Nu kan je dit ook aan klanten uitleggen wanneer zij hiernaar vragen! Als je werkt met producten met chemische ingrediënten, zorg er dan voor dat je dit veilig doet! Klik op de linkjes over het onderwerp waar je meer over wilt weten! Veilig blonderen, veilig haarlak gebruiken en veilig kleuren.

Bronnen:

Pinterest

Goodhousekeeping

Haarshop.nl

leaf.tv

Benieuwd of jij veilig werkt?