Alle blogs

The Rachel is terug! Alle kapsels van Rachel Greene op een rijtjeBegeerd bij miljoenen vrouwen, gekopieerd door tientallen celebrities en verafschuwd door de eigenaresse zelf: dit is natuurlijk het iconische coupe The Rachel, het kapsel waarmee de sitcom Friends én actrice Jennifer Aniston in een klap beroemd werden. In deze blog lees je alles over de looks van het personage Rachel Greene.

Seizoen 1 - Wilde krullen

Toen Friends in 1994 net haar entree maakte op de Amerikaanse televisie, begon Rachel (gespeeld door Jennifer Aniston) met een volle bos krullen. Dit is Jen's natuurlijke haar! 


Seizoen 2 - The Rachel

De shag met rechte lagen, bedacht in 1994 door Aniston's stylist Chris McMillan, werd al snel bestempeld als 'The Rachel' en ging de wereld rond als hét iconische kapsel van de nineties. The Rachel was (en is) populair bij miljoenen vrouwen, inclusief celebrities, die er allemaal uit wilden zien als Rachel. Hoewel dit kapsel maar één seizoen te zien was in Friends, heeft het enorme indruk achtergelaten en nog jarenlang invloed gehad op de kapsels van vrouwen. 

Chris McMillan over zijn creatie: 

"De show was op de helft van een ontzettend succesvol eerste seizoen toen ik besloot dat het tijd was voor wat verandering. Ik vertelde Jennifer dat ze haar pony moest laten uitgroeien, wat highlights moest nemen en gewoon iets anders moest proberen. Ik knipte er een heel stuk af en knipte er heel veel laagjes in om de uitgegroeide pony te laten blenden met de punten. De rest is geschiedenis..."

Jennifer Aniston over dit kapsel: 

"Toen ik dit kapsel kreeg vond ik het fantastisch. Toen eindigde ik met een pluizige bos haar op mijn hoofd, want ik had geen idee wat ik ermee moest doen. Ik blijk geen held te zijn met een föhn en borstel. Al heeft The Rachel ons zo veel gebracht, ik heb Chris menig maal vervloekt!" 


Ook het personage Phoebe Buffay rockte hem een poosje!

Chris en Jennifer (in 2013)

Recreate The Rachel

Heb jij wel eens een klant in je stoel gehad die dit plaatje liet zien? The Rachel ziet er simpel uit, maar is toch niet zo makkelijk na te maken als je zou denken. Het is een 'high maintenance' kapsel, waarmee je niet opstaat en klaar bent om te gaan. De laagjes föhn je naar binnen met een ronde borstel, pluk voor pluk om het luchtig te maken. Gebruik zo weinig mogelijk product in de punten om ze niet zwaar te maken, waardoor de plukken niet gaan hangen. Fixeer met een goede hairspray en je klant is good to go!

Seizoen 3 - Volume 

In dit seizoen was 't gedaan met The Rachel en maakte de choppy lagen plaats voor een zachtere, vollere look. De fellere highlights groeiden uit en hoewel er nog duidelijk laagjeswerk te zien is, is deze coupe een stuk natuurlijker (en makkelijker in onderhoud). De pony, die bij The Rachel naar de zijkant was geföhnd, is hier inmiddels uitgegroeid tot een schuine lok.


Seizoen 4 en 5: 

Onherkenbaar met de vorige seizoenen, gaat Rachel verder met een langer kapsel. Zacht honingblond, wavey haar met een rechte scheiding. Met veel verschillende kleurtonen wordt diepte gecreëerd. 


Seizoen 6 - Lush & long

Het kapsel waar menig tiener mee liep (of loopt): lang, blond haar. Dikte wordt gemaakt door - jawel - extensions! 


Seizoen 7 - Bob

Een stuk volwassener zo, of niet? Net nu we gewend waren aan de lange lokken, ging de schaar erin. De bob met een clean cut wordt zowel strak gedragen zoals op de eerste foto, waarbij met highlights het stijle haar extra wordt benadrukt. We zien 'm ook terug als vollere, blowdry-variant. 


Seizoen 8 en 9 - Stijl en glossy

De bob groeide uit naar een stijl kapsel, wat een tijdje meeging in de serie. Soms ook met een kleur, zoals kastanjebruin, en regelmatig chique opgestoken. Een verzorgde look die je zelf kunt recreëren met verzorgende serums en voedende haarcrèmes. Geen zorgen dat het haar zwaar wordt en gaat hangen: hoe stijler en gladder, hoe beter! Hou het haar gezond (en niet-pluizig, red.) door het zo goed mogelijk te beschermen tegen hitte met een heat protector spray


Seizoen 10 - Schuine pony

Als fashionista bij een groot modemerk gaat Rachel in het tiende seizoen voor een langere, stijle look met een schuine pony.


Welke Rachel is jouw favoriet? Laat het weten op Instagram of Facebook!

Benieuwd of jij veilig werkt?