Alle blogs

Tips voor een stressloze kerstperiode!In steeds meer woonkamers schijnen er lichtjes van de kerstboom, het wordt steeds kouder buiten en de kerstliedjes beginnen langzaam een weg te vinden uit de speakers van de radio. Aan alles is te merken dat de feestdagen steeds dichterbij komen. Iedereen wil op zijn best aan het kerstdiner zitten. Voor jou als kapper is dit daarom de drukste en meest chaotische periode van het jaar. Wij kunnen voorstellen dat dit de nodige stress kan opleveren, máár dit is alles wat jij wil voorkomen. In deze blog geven wij jou daarom tips om geheel ontspannen jouw werk te doen gedurende de dagen voor kerst! 

 

 1 Neem pauze 

De agenda kan dan wel bomvol met afspraken staan, maar zorg er als nog voor dat jij je rust pakt. Creëer lege blokken in je agenda, waarin jij rustig pauze kan nemen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het nemen van pauze positief effect heeft op jouw productiviteit, energielevel en stemming.


2 Thuis is thuis 

Vanaf het moment dat jij de deur van de kapsalon na een lange werkdag achter je dichttrekt en naar huis gaat moet jij je niet meer bezig houden met alle zaken die lopen wat betreft de kapsalon.


3 Zorg voor een realistische planning 

Iedereen wilt tijdens de kerstperiode een ‘touch-up’ aan zijn of haar kapsel. Wanneer je niet oplet staat jouw agenda bomvol afspraken. Dit moet je voorkomen, want hierdoor moet jij overhaast te werk gaan om iedere klant tevreden te stellen. Stel daarom een nauwkeurige indicatie van hoelang jij denkt bezig te zijn met een bepaalde afspraak. Schat hier altijd ruimer in dan je daadwerkelijk verwacht, want je weet nooit met wat voor een tegenslagen je te maken krijgt.


4 Trek op tijd aan de bel 

‘Teamwork makes the dream work’ is een quote die jou waarschijnlijk bekend in de oren klinkt. Dit geldt ook voor jou en je collega’s. Op het moment dat jij het gevoel hebt dat het je allemaal te veel wordt wacht dan niet langer en schakel de hulp in van jouw collega’s. Zij kunnen hier dan rekening mee houden en jou ontlasten, want samen sta je sterker dan alleen.


5 Een frisse neus halen 

Zorg ervoor dat je minimaal één keer gedurende een werkdag een frisse neus haalt. Ga een rondje wandelen of stap gewoon even naar buiten voor 5 minuten. Het is namelijk bewezen dat de buitenlucht zorgt voor het reduceren van stress. Daarnaast zorgt het ook voor een verbetering van jouw hersenfunctie. Super belangrijk voor jou gedurende de chaotische kerstperiode.


6 Pak je nachtrust 

Een goede nachtrust is belangrijk, maar al helemaal gedurende een stressvolle periode. Zorg ervoor dat jij minimaal 7 uur slaap per nacht pakt. Tijdens het slapen verwerken de hersenen alle prikkels van de dag ervoor. In tijden van stress krijg je te maken met meer spanning en een gevoel van onrust dit zorgt voor extra veel prikkels, daarom is een goede nachtrust in een stressvolle periode essentieel.


Hopelijk kom jij met deze tips zonder stress deze drukke periode door en kan jij ook genieten van deze gezellige dagen in de kapsalon!


Benieuwd of jij veilig werkt?