Alle blogs

Mannen kapsels door de jaren heen

11 juni 2021

11 juni 2021

Vanaf de jaren vijftig zijn kapsels van mannen blijven veranderen. De man begon vanaf dat moment steeds meer waarde te hechten aan zijn uiterlijk en dus daarbij ook zijn kapsel. Omdat de tijd zich herhaalt is de kans groot dat je binnenkort een kapsel uit het verleden bij een klant dient te knippen. Om je daar alvast op voor te bereiden nemen wij je mee terug in de tijd. 

Fifties

In de jaren ’50 waren de pompadour en de kuif erg populair. Mannen hadden langer haar aan de bovenzijde en de zijkanten waren korter geknipt. Het haar aan de zijkanten werd strak naar achteren gekamd met gel. Op de bovenzijde werd een grote kuif gecreëerd. Het kapsel van Elvis Presley was een echte inspiratiebron in deze tijd.

Sixties

Een inspiratiebron in de jaren ’60 waren de Beatles. Überhaupt hadden in deze jaren muziek- en filmsterren veel invloed op de kapsels van mannen. In de jaren ’60 hadden veel mannen lange lokken. Het haar viel vlak langs het hoofd en er was een pony geknipt, daarnaast bedekte het lange haar ook de oren.

Seventies

De mannen kapsels in de seventies werden beïnvloed door de hippiecultuur. Mannen lieten hun haar nog langer groeien dan in de sixties en daarnaast werden de bakkebaarden ingeruild voor volle baarden.

Eighties

In de jaren tachtig waren er veel verschillende haarstijlen voor mannen. Denk hierbij aan verwarde kapsels, langere kapsel en extreme looks. Zo was Billy Ray Cyrus in de jaren ’80 (en vandaag de dag nog steeds) erg bekend door zijn mullet kapsel. Deze haarstijl was kort van voren en bovenop, en lang van achteren.


Nineties

In de nineties werden kapsels overgenomen van bekende modellen en andere beroemdheden. Zo kwamen de nette kapsels terug. Denk hierbij aan traditionele kapsels met de zijkanten kort opgeschoren en een bovenkant met meer lengte.

Zero’s

De kapsels voor mannen zien er vandaag de dag erg stoer uit. Zo is de man bun nog steeds niet uit het straatbeeld verdwenen en zie je nog altijd dat de zijkanten korter worden gehouden dan de bovenkant van het kapsel.


wegobackintime

Hofhaan

Glamourista

Twitter

Telegraaf

celebrity.nine

byguney

laroseraiedesplans

b4menBenieuwd of jij veilig werkt?