Alle blogs

Knippen volgens de palm-palm methode? Zo doe je dat!

11 juli 2022

11 juli 2022

Een opfrisser van bepaalde methoden is altijd prettig. In deze blog leggen wij je nog eens de palm-palm methode uit, zodat jij precies weet wat je doet en bovendien het belangrijkst van allemaal fysieke overbelasting kan voorkomen. Want er is niets vervelender dan knippen met een pijnlijke rug of een zeurende nek. Een juiste werkhouding is daarom essentieel! Het is daarom juist zo belangrijk de juiste werkhouding aan te nemen tijdens het werken.

 

Wat is de palm-palm methode?

Door de palm-palm methode te gebruiken tijdens het knippen, ontlast je je handen, armen, schouders en rug. Dit is een vak techniek die vooral wordt gebruikt bij de coupevorming aan de voorzijde, zijkanten en achterzijde. De techniek is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden omdat het de belasting vermindert.


Gebruik van de schaar tijdens de palm-palm methode

Pak de schaar vast zoals je hem ook vast hebt bij het knippen. Let erop dat je je pink hierbij op de pinksteun legt, want dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Hiermee:

  • Ontlast je je vingers
  • Ontlast je je hand
  • Heb je een goede balans met de schaar


Het knippen van de voorpartij

Wanneer je je handen licht kantelt bij het bot knippen belast je je polsen minimaal. Ook bij het choppen kan deze methode gebruikt worden. Voor een goede stabiliteit, leg je hier de punt van de schaar op je ringvinger.

 

Het knippen van de boven partij

Dit begint bij je klant zo laag mogelijk te laten zitten. Je knipt namelijk boven het hoofd van de klant, waardoor het mogelijk is dat je te hoog moet werken en je, je lichaam te veel belast. Bij deze techniek moet je er op letten dat je armen niet boven de schouderlijn komen. Dit kan namelijk je armen, polsen en handen belasten.


Het knippen van de achter partij

Bij de achter partij kan je zowel in horizontale lijn, als verticale lijn knippen. Maak gebruik van de pinksteun voor een stabiele ligging van de schaar.


Nu ben je weer helemaal opgefrist en kan jij weer fijn de palm-palm methode gebruiken om fysieke klachten te voorkomen. Benieuwd naar waar je nog meer op moet letten tijdens je werk? Neem dan een kijkje op deze pagina 

 Benieuwd of jij veilig werkt?