Alle blogs

Klein ding, groots effect: zo zet je schuifspeldjes het beste inAl zijn ze klein en smal (en héél makkelijk kwijt te raken): schuifspeldjes of bobby pins staan bekend om hun grootse effect. Losse pluk? Pony bijgroeien? Blijft een krul niet zitten? Pin it! Met de tips in deze blog word jij een bobby pin-pro en haal je alles uit dit kleine, maar fijne accessoire. 


Tip 1: Gladde kant boven

Met stipt op één om te voorkomen dat je schuifspeldje na een uur onderaan een pluk bungelt (en daarna vermist raakt): gebruik de pins met de bobbelige kant naar beneden. Zo blijven ze het best zitten! 


Tip 2: Breng textuur aan

Gebruik eerst een beetje texture spray, droogshampoo of haarlak voor extra grip. Maakt een wereld van verschil. 


Tip 3: Verdeel je plukken

Een veelgemaakte fout is om té veel haar in een schuifje te proppen. Het resultaat: de pootjes van je speld gaan te wijd staan, waardoor je er niets meer mee kunt, en je pluk is in no-time uitgezakt. Gebruik liever iets meer speldjes met een kleinere pluk. 


Tip 4: Maak er toffe kapsels mee 

Bobby pins alleen handig om haren uit je gezicht te houden of om een bijgroeiende pony vast te zetten? Zeker niet! Je kunt ze ook gebruiken om kapsels extra mooi te maken. Wat dacht je van de volgende voorbeelden? 

Van links naar rechts: staart zonder elastiekje, middenscheiding, braided crown

Van links naar rechts: opgestoken lok, pin-up ponytail, twisted braid

Tip 5: Gebruik de juiste pin

Voor fijn haar zijn standaard pins prima te gebruiken, maar ze komen niet van pas als je met dik of glad haar werkt waar ze geen grip op hebben. Ga in dat geval voor grotere, sterkere pins. Ook de kleur maakt een verschil: over het algemeen wil je de pin voelen, maar niet zien. Kies lichte schuifjes voor blond haar en donkere voor brunettes. 


Tip 6: Alleen pinnen op droog haar 

Een smal schuifspeldje op nat haar gebruiken zorgt ervoor dat de pluk opdroogt met een bobbel. Behalve als je op deze manier wafelhaar wil maken (door bijvoorbeeld om de centimeter in de lengte een speldje aan te brengen op nat haar), is het aan te raden alleen schuifspeldjes te gebruiken op droog haar. Zo voorkom je ook dat het haar beschadigt! Bronnen: 

https://www.allthingshair.com/en-ph/hairstyles-haircuts/hair-trends/cute-bobby-pin-hairstyles/ 

http://www.sixsistersstuff.com/2012/03/15-ways-to-pull-back-your-bangs/

http://michaelanoelledesigns.blogspot.com/2015/01/

http://www.hairromance.com/2014/05/the-pinned-up-ponytail-hairstyle-tutorial.html

https://www.stayathomemum.com.au/bodyandsoul/hair/25-pretty-bobby-pin-hairstyles/


Benieuwd of jij veilig werkt?