Alle blogs

Kapsel-confessions: 6 stijlen die we vroeger allemaal gezien hebben

03 september 2020

03 september 2020

Kijk je wel eens schoolfoto’s terug van vroeger en denk je: dat kon écht niet? Krullen in de vorm van een kerstboom en een overdreven knot met fake-dreadlocks: dat nooit meer. Liep jij d'r vroeger ook zo bij? In deze blog 6 stijlen die we allemaal voorbij zagen komen! 


1. Gekleurde dreadlocks

We trappen af met hét accessoire voor kinderen met lef (of grote fans van Idols-ster Dewi). In alle kleuren van de regenboog droegen we ze in een rommelige 'knoet' of in een paardenstaart. 


2. Korte pony

De nét iets te korte pony, ruim boven de wenkbrauwen. Wel zo praktisch (toch, mam?). 


3. Bonte bandana's en haarbanden

Wie had er geen bonte verzameling? Het Matilda-doekje of een brede band om het kapsel mee op te fleuren.


4. Naturel krullen

Meiden met krullen kennen het: het is of erbij lopen als gordijn, of als kerstboom. Pas in de latere jaren ontdek je de laagjes en wat een krullenkapper voor je look kan doen. 


5. Cornrows

Na een halfuur stilzitten kon je een hele week shinen met strakke vlechtjes. Als ze helemaal pluizig en rommelig waren geworden, mocht je rondlopen met wafelhaar!


6. Regenboog aan kleuren

Waar we nu veel werken met zwarte en bruine accessoires - er zijn zelfs blondgekleurde elastiekjes - kon de regenboog vroeger niet bont genoeg. 


Herinneringen opgehaald aan je eigen jeugd? Ga nog verder terug in de tijd en lees over de kapsels van de afgelopen 100 jaar!

Benieuwd of jij veilig werkt?