Alle blogs

Huidklachten? De Kapperspoli staat voor je klaar!

02 februari 2023

02 februari 2023

Het werkleven van een kapper is niet altijd even gezond. Van bleekmiddel om het haar van jouw klanten te bleken tot aan de verf waarmee jij de haren van jouw klanten verft. Dit zijn twee van de vele chemische stoffen waar jij als kapper misschien wel dagelijks mee in contact komt. Deze chemische stoffen kunnen nare huidaandoeningen als gevolg hebben. Met als rampscenario dat jij voor een langdurige tijd het mooie kappersvak niet kan beoefenen.  In deze blog geven we je meer informatie over de Kapperspoli en wat zij voor jou kunnen betekenen.

 

Sinds 1994 is de Kapperspoli onderdeel van het Centrum voor Huid en Arbeid. De Kapperspoli is in het leven geroepen om kappers te adviseren om op een veilige en goede manier met producten om te gaan. Daarnaast zoeken zij voor jou uit voor welke stoffen in de kapperswereld jij allergisch bent en waarvoor je dus extra moet oppassen.

Kappers met een huidaandoening kunnen - direct of na doorverwijzing door huisarts, bedrijfsarts of dermatoloog - bij het centrum terecht voor:

  • Behandeling van kapperseczeem
  • Allergietests
  • Gericht advies omtrent veiliger werkmethoden en huidbescherming

Na zoveel jaar heeft de Kapperspoli een enorme kennis opgebouwd wat betreft de producten, stoffen en allergieën die veel voorkomen in de kapperswereld. Zit jij met onbeantwoorde vragen? Neem dan snel contact op met de Kapperspoli! Dit kan door of te mailen naar info@huidenarbeid.nl of te bellen naar 06-44420468. 


Benieuwd of jij veilig werkt?