Alle blogs

Hoe werk je veilig en gezond in de salon?

19 juli 2021

19 juli 2021

Prettig werken wil natuurlijk iedere kapper. Om een veilige en gezond werkplek te creëren is het goed om na te denken hoe een salon juist is ingericht en waar je allemaal aan moet denken. Wij geven je wat tips!

Praktische productbereidingsruimte

Zorg voor een praktische productbereidingsruimte waar je producten kan bereiden zoals kleuringen. Denk eraan dat je niet-stuivende middelen gebruikt die in een gesloten doseer- en mengsysteem zitten en draag altijd handschoenen.

Handschoenen

Over handschoenen gesproken. Draag de juiste handschoenen voor het soort werk. Welke je precies moet dragen bij welke taak, lees je hier.

Juiste schoenen

Als kapper sta je vaak dagen lang en kan het werk zwaar worden. Draag de juiste schoenen, maar wissel staand en zittend werk voldoende af om houdingsklachten te voorkomen.

Take a break!

Take a break! Je hebt per dag recht op een aaneengesloten middagpauze van een half uur en 10 minuten pauze na circa 2 uur werk.

Denk daarnaast ook aan de mentale belasting. Ervaar je stress of heb je het idee dat je je werk niet goed kan doen? Ga het gesprek met de daar toe gewezen persoon aan en maak het bespreekbaar.

Wil je meer praktische tips? Neem dan eens een kijkje in onze unieke salon met de VR tour.

Benieuwd of jij veilig werkt?