Alle blogs

Hoe onderhoud je gekleurd haar, wat adviseer je?Gekleurd haar moet blijven stralen en die mooie kleur behouden. Je wil natuurlijk niet dat dit dof wordt. Maar hoe zorg je er nou voor dat gekleurd haar zo lang mogelijk zijn mooie kleur blijft houden? Wij geven je tips waarmee je de klant kunt adviseren.


Tip 1. Was je haar niet te vaak

Deze tip geldt weliswaar ook voor niet-gekleurd haar, maar des te belangrijker wanneer het haar gekleurd is: was het niet te vaak. Hoe vaker de lokken worden gewassen, hoe sneller de kleur vervaagt. Dat is zonde!

Tip 2. Gebruik de juiste verzorging

Adviseer producten die speciaal gemaakt zijn om gekleurd haar te verzorgen. Deze producten zijn erop gericht om gekleurd haar te beschermen en die mooie kleur zo lang mogelijk te behouden.

Tip 3. Gebruik zo min mogelijk hitte

Dan hebben we het met name over föhns, krul- en stijltangen, maar ook de zon. Ze kunnen er namelijk voor zorgen dat je haren uitdroogt en dat de kleur sneller vervaagt.

Tip 4. Vermijd het zwembad

Koper in een zwembadwater kan voor een reactie zorgen waardoor je prachtige blonde lokken ineens een groene gloed krijgen. Is dit niet te voorkomen? Adviseer dan dat het haar eerst wordt uitgespoeld met zuiver water. Dat helpt omdat het haar het eerste vocht opneemt waarmee het in contact komt. Je leest er meer over in deze blog.

Tip 5. Bijhouden met knippen

Deze tip geldt ook voor niet-gekleurd haar, maar door regelmatig te knippen blijft het haar gezond en zal de kleur langer straler.Benieuwd of jij veilig werkt?