Alle blogs

Zon, zee en strand… Wat adviseer je de klant?Dat de zon schadelijk kan zijn voor je huid is waarschijnlijk voor iedereen wel bekend. Maar wist jij dat het ook erg belangrijk is om je haar extra aandacht te geven tijdens de zomermaanden? Vertrek je naar een zonnige vakantiebestemming? Neem dan de volgende tips even door zodat je goed weet welk advies je je klant kan geven.

Hoedje op

Kies ervoor om een sjaal, pet of hoed op te zetten wanneer je de zon in gaat. Hiermee bescherm je niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid. Daarnaast zal een hoofddeksel ervoor zorgen dat je minder kans hebt op een zonnesteek. Win-win dus!

UV bescherming

Heb jij er wel eens over nagedacht dat je je huid constant insmeert tegen de zon maar eigenlijk je lokken overslaat? Dat zal na vandaag wel anders zijn! Gebruik tijdens zonnige dagen een speciale zonnespray- of crème met uv-bescherming. Deze zal ervoor zorgen dat je haar niet uitdroogt door de zon.

Zo min mogelijk chloor en zout

Probeer gedurende je vakantie je haar zo min mogelijk bloot te stellen aan chloor en zout, deze zijn namelijk erg schadelijk. Je kunt dit voorkomen door ervoor te zorgen dat je je hoofd boven water houdt.

Verfrissende duik

Is het toch echt tijd voor een verkoelende duik in het zwembad of de zee? Spoel dan je haar voor én na het zwemmen even af met kraanwater. Door het natmaken van je haar voor de duik in het water zal je haar minder snel beschadigd raken door het chloor en/of zout.

Droog haar

Heb je er alles aan gedaan om je coupe te beschermen tegen zon, zee en strand maar voelt het toch een droog aan? Doe elke dag een druppel haarolie in je kapsel. De olie zal er voor zorgen dat je haarschubben gerepareerd worden en het biedt daarnaast ook bescherming tegen de zon. Verder krijgt je haar best veel te verduren gedurende je vakantie. Verwen je lokken daarom dagelijks met een haarmasker om het extra te voeden

bronnen:

Etos

Marie Claire

Benieuwd of jij veilig werkt?