Alle blogs

Is het kammen of borstelen van nat haar nou werkelijk zo slecht?In de wandelgangen heb je er vast wel een iets over gehoord: haren kammen of borstelen als het nat is, is slecht voor je haar. Maar is dit wel echt zo? In deze blog hebben wij het antwoord voor je. Zo kan jij jouw klant hier goed advies over geven!

Het hangt allemaal af van het haartype of je het beter nat of droog kunt kammen/borstelen. Het is dus helemaal niet waar dat je je haar niet mag kammen/borstelen als het nat is. We gaan je per haartype uitleggen hoe jij je haren het beste kunt kammen/borstelen om eventuele schade te voorkomen.


Wat is het verschil?

Als je net je haar hebt gewassen, is het aan het herstellen van de wasbeurt en is het dus iets zwakker over het algemeen. Steil of golvend haar kan je beter droog kammen/borstelen, de kans is namelijk aanwezig dat je je haar beschadigd als je het wel kamt/borstelt als het nat is. Het is aan te raden om je haren te ontwarren met conditioner als je het wel nat wilt kammen/borstelen.

Met krullen of kroezig haar kan je bijna niet anders dan het haar borstelen als het nat is. Krullen borstelen als het haar droog is, is zeker niet aan te raden. Het haar beschadig je dan snel, omdat je de krullen uit elkaar borstelt en het haartype nog kwetsbaarder is. Heb je knopen in je haar? Begin onderaan met borstelen en ga langzaam naar boven.

Tip

Kam/borstel je haar met een goede kam of borstel. Een speciale kam of borstel aanschaffen voor je krullen is in ieder geval handig en zeker de investering waard! Borstels met plastic pinnetje en kleine balletjes op het uiteinde zijn af te raden. Het haar kan breken omdat het haar om de balletjes heen kan wikkelen.

Hetgeen wat je kan meegeven aan je klant is: “Wees zuinig op je haar!”

Benieuwd of jij veilig werkt?