Alle blogs

Haarproducten van de drogist en de kapper, dit zijn de verschillen!De verzorging van het haar van je klant is erg belangrijk. Tijdens de knip- of verfbeurt, maar ook daarna als de klant weer thuis is. De juiste haardproducten zijn daarom van belang. In deze blog vertellen wij de verschillen tussen de haarproducten van de drogist en van de kapper, zodat jij jouw klant goed advies hierover kan geven.


De ingrediënten zijn anders

Het eerste wat klanten vaak opvalt, is dat de producten bij de kapper duurder zijn. Dat is vaak ook het geval, maar dat heeft ook een reden. Bij kappersproducten is de concentratie werkzame stoffen een stuk hoger dan bij die van de drogist. Met een professioneel product, heb je daarom ook vaak minder van het product nodig voor een mooi resultaat, in vergelijking met die van drogisterij. De producten van de kapper, gaan vaak ook langer mee + zijn minder agressief en dus beter voor het haar.

 

Siliconen oplosbaar of niet oplosbaar

Siliconen zijn ingrediënten die worden gebruikt om het haar meer glans te geven en om het dikker te maken. Je hebt ze in twee soorten, oplosbare en niet oplosbare siliconen. De siliconen die niet in water of andere stoffen oplossen, zijn de niet oplosbare. Ze zijn hierdoor moeilijker te verwijderen en maken het haar ook zwaarder. De siliconen die automatisch oplossen of zodra ze in contact komen met water verdwijnen, zijn de oplosbare siliconen. Deze siliconen maken je haar niet zwaar of droog. Geen verassing welke siliconen in de producten van de salon zitten natuurlijk, de oplosbare!

 

Sulfaten

In de haarproducten van de kapper, zitten sulfaten. Dit zijn stofjes die overtollig vet van de hoofdhuid verwijderen en zo het haar schoonmaken. Sulfaten zijn er in verschillende soorten, milde maar ook agressieve. Sulfaten die zich in rap tempo door je haar verspreiden en elk vettig stukje stof dat ze tegenkomen verwijdert, zijn de agressieve. Herkenbaar is dat het haar droog wordt en dan er veel schuim aanwezig is tijdens het wassen. Bij milde sulfaten gebeurt hetzelfde proces, maar dan minder heftig en snel. Bij deze wasbeurt is er minder schuim aanwezig. 

Kappersproducten zijn over het algemeen dus beter voor het haar, ze zijn minder agressief, hebben en hebben een hogere concentratie aan werkzame stoffen. Ook de prijs is uiteindelijk niet heel verschillend, omdat het kappersproduct langer mee gaat.

Nu al deze verschillen in kaart zijn gebracht, kan jij dit weer aan je klanten uitleggen als ze hiernaar vragen!

Benieuwd of jij veilig werkt?