Alle blogs

Get the look: de kapsels uit Peaky BlindersBinge-alert: Peaky Blinders is razend populair - niet alleen de serie zelf, maar ook de kapsels worden veel aangevraagd in de kappersstoel. Hoe kan het ook anders? Vier iconische kapsels met een rauw randje. In deze blog lees je alle ins en outs van de Peaky Blinders haircut! 

Wat is de Peaky Blinders haircut? 

In Engeland was dit kapsel typerend voor de ruffians (bendes). Ze scheidden zich zo af van de hogere klasse. Daarnaast was opgeschoren haar handig tijdens street fights, omdat er moeilijk aan getrokken kan worden :) 

Opgeschoren haar en fades zijn nu de populairste mannenkapsels van het moment, dus je bent er vast bekend mee. Wat de Peaky Blinders-cut anders maakt, is de disconnected undercut die juist zonder fade gaat. Het opgeschoren gedeelte houdt abrupt op en maakt plaats voor een korte of halflange crop. 


Wie kan deze look goed hebben?

Deze look doet het heel goed bij strakke kaaklijnen en ovale gezichten. Bij andere gezichtsvormen kun je spelen met de proporties en texturen van het kapsel om het beter te laten passen bij het gezicht. Een rond gezicht heeft bijvoorbeeld baat bij een volumineuze ‘crop’ bovenop, om meer lengte te creëren.

Het PB-kapsel is veelzijdig. Hoewel de basis hetzelfde blijft, kun je veel variaties maken in de lengte en de manier hoe de lok bovenop gedragen wordt. Kort, lang, naar voren, achter en naar de zijkant. Ook kun je met grove of fijne kam de look veranderen en wordt het resultaat anders met elk haartype. Elke cut is uniek, dus!

Stylish als Tommy Shelby

Een scherpe, maar niet té korte undercut (stand 3) maakt het kapsel ruig en accentueert Tommy’s strakke kaaklijn. Bovenop heeft het haar veel textuur en is het geknipt in lagen. Met een natuurlijke slag en extra lengte voorop draagt Tommy het grof gekamd naar voren waar het tot over zijn voorhoofd valt. 

Gewaagd als Arthur Shelby 

Van alle Shelby-looks is die van Arthur het moeilijkste, met een extreme undercut. Deze is korter dan die van Tommy (op 1 zowel achter als de zijkanten) en heeft meer contrast met het haar bovenop. De beste basis om mee te starten is stijl en fijn haar met meer lengte op de bovenkant, dat met wax naar achteren wordt gekamd. Zorg dat het haar gefixeerd, maar natuurlijk zacht is. De Arthur-cut is vooral weggelegd voor mannen die een statement cut willen en wel iets durven! 

Ruig als John Shelby

Kan je klant niet kiezen tussen de stijlvolle look van Tommy of de gewaagde look van Arthur? De middenweg is die van hun broertje John! Korter dan de cut van Arthur zit er minder contrast tussen de twee delen, waardoor hij iets zachter oogt. De undercut is dichtbij de huid geschoren (nummer 0) - je kan de huid er doorheen zien, maar het haar is net lang genoeg om de natuurlijke haarkleur te kunnen zien (net zoals bij de buzz cut). De short crop bovenop is nét lang genoeg om naar een kant te kunnen stylen met een klein beetje product. Tip: dit is meest low-maintenance Peaky Blinders cut. Voor je klanten die niet te veel tijd voor de spiegel willen besteden! 

Verfijnd als Michael Grey

De PB-look zonder undercut die geschikt is voor klanten die wat minder schoffie en iets meer formeel door het leven gaan: de Michael Grey-cut. In plaats van opgeschoren, zijn de zijkanten en achterkant van het hoofd getrimd. Naar boven toe wordt het haar geleidelijk langer. Bovenop heeft het kapsel een scherpe zijscheiding en genoeg lengte bovenop om schuin naar achteren te kammen.

Stylingtips 

Waarschijnlijk gaat je klant zijn PB-cut niet dragen met een platte pet zoals de Shelby’s dat doen. Daarom kun je per haartype stylingtips meegeven: 

  • Heeft je klant stijl haar, adviseer dan om de haren bovenop te stylen met pomade of wax. Hoe fijner de kam die hij gebruikt, hoe scherper de lok bovenop wordt (zoals die van Arthur). 
  • Heeft je klant een lichte krul en een beetje pluizig haar, dan kun je adviseren om een klein beetje olie te gebruiken om te voorkomen dat het een ‘dood konijn’ wordt bovenop. 
  • Voor de Tommy-look gebruik je product met een matte finish, voor die van Arthur en John een product dat het haar laat glanzen. 
  • Om de look strak te houden, heeft de Peaky Blinder cut (vooral die van John) regelmatige bezoekjes nodig aan de salon. 


Bronnen:
https://www.fashionbeans.com/article/peaky-blinders-hairstyle/
https://www.thetrendspotter.net/peaky-blinders-haircut/

Benieuwd of jij veilig werkt?