Alle blogs

Dit wist je waarschijnlijk nog niet over ‘de undercut’Dit wist je waarschijnlijk nog niet over ‘de undercut’

We zitten nu inmiddels alweer ruim zes weken in 2020 en de haartrends vliegen ons om de oren. De undercut bestaat al sinds de jaren 20 (ja een eeuw oud dus!) en is nu al een tijdje weer super populair. Momenteel is het vooral een stijlvol mannenkapsel, maar dat het heeft niet altijd deze stijl en klasse uitgestraald. In deze blog meer over wat je nog niet wist over de undercut.Straatbendes

Vroeger werd deze haartrend geassocieerd met de minderbedeelden in de maatschappij. Dit kwam doordat men destijds dacht dat de dragers van dit kapsel de kapper niet konden betalen om ook de bovenkant te laten knippen. Vanaf het begin van de 20e eeuw tot de jaren 20 werd de undercut populair onder jonge werkende mannen, wie met name lid waren van straatbendes. Deze jonge mannen kwamen voornamelijk uit wat armere buurten. Het kapsel dat zij droegen werd een manier om te laten zien dat zij wél wat bereikt hadden en het geld hadden om een kapper te betalen. 

De langere haren bovenop het hoofd hadden alleen wel wat meer producten nodig om in model te blijven. Hier gebruikten ze de wax paraffine voor. Hoewel dit product brandgevaarlijk is, werd dit destijds veel gebruikt om de kuif op de plek te houden. Ook was dit kapsel minder handig tijdens gevechten. Dit kapsel was namelijk makkelijk vast te pakken door de tegenstander. De stijl kent nog meer voorgeschiedenis, maar op dit moment wordt het kapsel omarmd door verschillende bekendheden en is hij niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En geef ze eens ongelijk, want deze haarstijl is toch super tof?!
Wil jouw klant de undercut? Vergeet niet om altijd te letten op een goede werkhouding.


 


Bronnen:

Theundercut.com
Wikipedia.nl
Trendheads.nl 

  


Benieuwd of jij veilig werkt?